dimarts, 20 de març del 2012

29M VAGA GENERAL ALS PAÏSOS CATALANS

Com ja sabràs, el proper 29 de Març hi ha vaga general convocada pels sindicats majoritaris, a la qual la Coordinadora Obrera Sindical - COS ens hem sumat, tot i ser-ne molt crítics en el paper pactista i desmobilitzador que han jugat i juguen les direccions de CCOO i UGT.
Nosaltres farem vaga, i tu? No saps per què es convoca? No creus que t'afecte?
Vegem-ho!
Primer hauries de saber que la Vaga General de 24 hores la convoquem en contra de la darrera reforma laboral, aprovada al congrés dels diputats de l'Estat espanyol amb els vots favorables de CiU, PP, UPN i FAC.
Què canviarà aquesta reforma?, et preguntaràs.
Doncs canvia aspectes fonamentals, i ens afectarà a tots i totes. Per exemple, et podran acomiadar injustificadament amb una indemnització de tan sols 33 dies per any treballat, quan abans eren 45. Però si l'empresa diu per exemple, que pateix una “baixada de vendes”, et podran despatxar amb tan sols 20 dies per any treballat!!
Pot ser que treballes en una gran empresa, i creguis que les autoritats laborals mai no aprovaran un Expedient de Regulació d'Ocupació a l'empresa on treballes, però amb aquesta reforma les empreses tenen via lliure per fer  EROs, sense l'aprovació de ningú.
Si per contra treballes en una petita empresa de màxim 50 treballadors/es, amb la nova reforma et podran fer un contracte “indefinit” de suport als emprenedors, amb acomiadament lliure i gratuït el primer any. Encara penses que no t'afectarà?
Així i tot, treballes en una gran o petita empresa, has de saber que els convenis col·lectius han perdut molt del seu poder, doncs les empreses podran no aplicar els convenis col·lectius.
Pot ser encara ets jove i tens un contracte de pràctiques? Doncs hauries de saber que els contractes en pràctiques es podran encadenar durant tres anys, amb un sou de 481€ /mes durant el primer any, i 513€/mes durant els segon i tercer any.
O pot ser no ets “jove” però tens un contracte d'horari parcial? Doncs amb la nova reforma podràs fer hores extres (que ja sabem com i quan es paguen...) fent que la jornada laboral s'allargue fins les 8 hores. És a dir, que els empresaris podran contractar gent en horari parcial i cobrir llocs de treball durant 8 hores!!
Quanta gent coneixes que troba feines esporàdiques mitjançant les ETTs? El teu fill?, la teua germana?, tu mateix?
Doncs amb la nova reforma laboral, se'ls hi dona més protagonisme a les ETT's, aquestes empreses que es lucren amb el teu esforç, en detriment dels serveis d'ocupació públics.
Ara ja saps en què consisteix bàsicament aquesta reforma laboral, exigida a crits per la patronal CEOE i les institucions capitalistes transnacionals com la Unió Europea, el Fons Monetari Internacional o el Banc Mundial.
I llavors? No creus que aquestes mesures són injustes? Encara penses que no val la pena deixar de treballar durant un dia per defensar els teus drets? Si lluites pels teus drets, lluitaràs pels de tots!
Ah!, i cuida't no caigues malalt, doncs la reforma obre la porta a acomiadar als i les treballadores en baixa mèdica.
Així doncs, només ens queda sortir al carrer a lluitar pels nostres drets!
Construïm la Unitat Popular contra les retallades i la reforma laboral!
Organitza't i lluita!
El 29M Vaga General als Països Catalans!