dijous, 3 de juny del 2010

El 8 de juny, cap a la vaga general


Lluitant aturarem les retallades.
EL 8 DE JUNY, TOTES I TOTS, AVANCEM CAP A LA VAGA GENERAL!!
Davant la convocatòria generalitzada de vaga de la funció pública arreu de l'estat espanyol pel proper 8 de juny de 2010, i davant la "impossibilitat" actual de convocar una vaga general nacional arreu dels Països Catalans, des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, manifestem públicament:
Que la COS, de forma coordinada i conjunta amb l'Esquerra Independentista, convoca una Jornada de Lluita Nacional per al mateix 8 de juny, per tal de reforçar i amplificar en un sentit clar de classe i solidari aquesta vaga. Per a això, la COS hem notificat oficialment la convocatòria de vaga general a les comarques de la Comunitat Autònoma de Catalunya i de la Comunitat Autònoma del País Valencià, per poder tenir la cobertura legal necessària a l'hora de convocar piquets, de tal forma que cap persona quedi desprotegida davant la repressió policial o patronal.
Que aquesta convocatòria és una passa més a assolir en el camí d'enfortir la unitat d'acció amb tots els col·lectius socials, polítics i sindicats que de forma directa o indirecta lluiten per l'alliberament personal, de classe i nacional dels Països Catalans; i de cares a la futura i cada vegada més urgent Vaga General, no com un fi per si mateix, sinó per avançar amb peu ferm cap a la República Socialista dels Països Catalans.
Que aquesta Jornada de Lluita busca sumar i possibilitar que qualsevol persona treballadora, ocupada o aturada, estudiant o pensionista, pugui participar activament de totes les accions, piquets, etc., que s'hi convoquin, així com organitzar-ne directament, amb totes les garanties i cobertura legal possibles.
Així, el govern espanyol i les respectives administracions autonòmiques del nostre país (PsoE, tripartits, PP, CiU, etc.), les direccions de CCOO i UGT i les diverses patronals, s'han plegat davant les exigències del gran capital representats per les direccions del BBVA, Banc Santander, l'FMI, i les altes institucions de la UE.
Així s'han reforçat les polítiques de desmantellament del sector públic. Així, de forma antidemocràtica, han aprovat un seguit de mesures antisocials (retallada salarial mitja del 5% pels treballadors públics, eliminació de la prestació per naixements, congelació de les pensions, augment d’impostos indirectes, copagament sanitari, etc.), que acompanyades d'una reducció dràstica del pressupost en serveis socials degraden encara més el sector públic i els serveis que en depenen.
S'impulsa una reforma laboral que aprofundirà la precarització del treball; abaratint l'acomiadament i fomentant una ocupació més inestable; posant tot el mercat laboral en mans de les ETT; l'adopció de 2 noves formes de contractació per a joves (amb a un contracte de “formació” amb sous de misèria fins als 30 anys, i el foment d'un "contracte" precari juvenil que permetrà ocupar joves llicenciats sense cotització, dret a indemnització i amb salari per sota del Salari Mínim Interprofessional). Per últim, la retallada salarial al sector públic pretén servir "d'exemple" al sector privat perquè redueixi, encara més, els salaris.
L'actual crisi internacional és fruit de la dinàmica acumulativa del propi sistema capitalista. Els excessos de les elits econòmiques, polítiques i sindicals, al servei de les grans multinacionals i grups financers, ens han portat a una situació desesperada per la immensa majoria de les persones treballadores. Els mateixos que fa dos anys van enfonsar el sistema financer internacional, són ara els que marquen als estats les politiques que han d'aplicar per garantir els escandalosos beneficis d'uns pocs, a costa de la misèria de cada vegada més companyes i companys... Com sempre les persones treballadores hem de pagar els seus desastres.
Ja toca sortir als nostres carrers, places i barris per cridar ben alt contra les retallades salarials i de drets socials; contra els pactes "socials"; per dir un NO ben alt a la nova Reforma Laboral!! Prengam els carrers en defensa del sector públic! Per la defensa de la dignitat i els drets de totes les persones treballadores, ocupades, aturades, estudiants o pensionistes!! Avancem pel repartiment del treball i la riquesa!!
Pel nostre alliberament com a persones, com a classe i com a poble!!
AVANCEM CAP A LA VAGA GENERAL NACIONAL!!