dilluns, 1 de febrer del 2010

El Cabanyal s'omple de manifestants contra l'arrogància del PP


L'actitud intransigent del PP valencià en relació a la polèmica prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez ha tingut la seua resposta al carrer aquests diumenge de matí.

Sota el clam de “Salvem el Cabanyal”, més de quinze mil persones (trenta mil segons els organitzadors) han acudit a l'històric barri pescador de la ciutat de València per evidenciar que el conflicte pel Cabanyal no és una qüestió entre administracions (entre l'estatal, sota control del PSOE, i les valencianes, del PP), sinó entre els habitants del barri i les polítiques urbanístiques de l'Ajuntament.
“El Cabanyal és nostre i el volem sencer i viu” era el lema de la convocatòria que ha aplegat milers de valencians del barri, de la ciutat i, fins i tot, d'arreu de les comarques. Poc després de migdia, la capçalera ha eixit de l'avinguda dels Taronger i quan, al cap d'una hora, arribava al final, encara hi havia gent al punt de partida.

Gran part dels partits institucionals de l'oposició han acudit amb pancarta i representació personalista a la cita, però sobretot ha destacat la presència de nombroses entitats veïnals i associacions cíviques, entre les quals, moltes “salvem”, la recent creada En Moviment o “Xuquer Viu”. Així mateix, les organitzacions independentistes Maulets i Endavant han acudit amb pancartes pròpies. En tot cas, l'èxit de la manifestació s'ha de veure més en l'arrogància del PP, que ha convertit la defensa del Cabanyal en un símbol més de la resistència a les actituds polítiques dels conservadors valencians, i també en un simbol de la lluita contra la corrupció i l'especulació.



Xicotets incidents

Durant el matí un grup de veïns han atacat la seu de Cabanyal 2010 (l'empresa promotora del projecte urbanístic) amb pintura i s'ha pres foc a la porta, segons han informat alguns periòdics, sense causar grans desperfectes.



PP valencianista?

El PP ha intentat convertir el projecte d'ampliació de l'avinguda de Blasco Ibáñez en una causa comuna dels valencians, i els entrebancs que s'estant posant des de Madrid, en una agressió al poble. El surrealisme d'aquest plantejament ha culminat amb les declaracions del portaveu del PP a les Corts valencians que ha assegurat que des de Felip V i la derogació dels Furs els valencians no havien viscut una agressió semblant.

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.