dimecres, 9 de desembre del 2009

Evo morales arrasa a Bolívia i promet aprofundir en la transformació socialista


El Moviment al Socialisme (MAS), encapçalat per Evo Morales, ha estat el clar guanyador de les eleccions bolivianes del 6 de desembre, amb més del 63% dels vots favorables, a falta encara de comptar part del vot rural, fet que podria incrementar encara més el seu resultat.

Les eleccions, que comptaven amb observadors de l'ONU, l' Organització d'Estats Americans, la Unió Europea i Mercosur, han mostrat un increment del suport a la formació d'esquerres. Malgrat els grans esforços i recursos destinats per les oligarquies econòmiques i els grans grups de comunicació que controlen a intentar bastir una alternativa de dreta, el seu candidat Manfred Reyes hauria quedat per sota el 24%.
La formació de Morales ha guanyat tant a l'Assemblea com al Senat, obenint 25 dels 36 senadors i 90 dels 130 diputats, i ha augmentat suports tant a les àrees rurals, cocaleres i mineres, on té la immensa majoria, com a les zones més riques i feus de la dreta, com Santa Cruz, Pando o Beni, on s'acosta ja a l'empat tècnic. L'abstenció ha estat molt baixa, al voltant del 10%.

Morales, en un discurs al 'Palacio Quemado' va dedicar la victòria als governs i processos antiimperialistes, i va refermar el seu compromís amb l'aprofundiment del procés de transformació socialista.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La meva solidaritat amb el agresor del mafios facha rasista Berlusconi.
Que se joda.