dijous, 21 de maig del 2009

El Constitucional legalitza Inicitativa Internacionalista, que es podrà presentar a les eleccions europees


Iniciativa Internacionalista es podrà presentar a les eleccions europees. Pocs abans que comencés la campanya electoral, el Tribunal Constitucional espanyol ha acceptat el recurs d'empara presentat per aquesta candidatura i ha deixat sense validesa la decisió del Suprem d'anul·lar-la a instàncies de la fiscalia i de l'advocat de l'estat. La sala segona del tribunal ha acceptat els arguments d'Inicitiva Internacionalista, entre els quals hi havia una condemna de l'ús de la violència per a finalitats polítiques.

El Tribunal Suprem espanyol va il·legalitzar la candidatura arran de la impugnació de la llista per part del govern espanyol al·legant que era ’successora de Batasuna’. Els jutjes van relacionarr vint-i-tres membres de la llista amb l’esquerra independentista basca. La candidatura va anunciar que es querellaria contra els ministres d’Interior i de Justícia espanyols per injúries i calúmnies. 

Justament avui al matí s'
havia presentat un manifest contra la il·legalització de la candidatura, signat per dues-centes personalitats, com ara el Premi Nobel de la Pau Adolfo Pèrez Esquivel, el filòsof Josep Maria Terricabras, l'escriptora Isabel Clara-Simó, l'economista Arcadi Oliveres, el president d'ERPV, Agustí Cerdà, l'advocada Rut Carandell i el diputat d'ERC Uriel Bertran. 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

algú llegeix el blog?

Ateneu Popular Arrels ha dit...

Doncs no ho se! de entrar si que entren, en dos mesos 800 visites, que no es massa pr més val aixó que no res. Algú el lligirà dic jo, no?

Anònim ha dit...

sí que entrem. Gairebé cada dia ja que es tracta d'un dels pocs llocs on podem trobar informació real i coherent

Anònim ha dit...

Per supost que aquest blog es llegeix , i precisament això és el que li fot a qui planteja la pregunta.