dilluns, 4 de maig de 2009

50 dies de presó per manifestar-se contra la crisi capitalista


En Karim Akbih Verdaguer, independentista de Vilanova i la Geltrú que va ser detingut el passat 15 de novembre després de participar en una manifestació contra la crisi capitalista, ha estat condemnat a una pena-multa de 400 euros que equivalen a 50 dies de presó i ha manifestat que es declara insubmís a la pena multa.

En una roda de premsa el passat 22 d'abril a Vilanova i la Geltrú, el propi Karim va donar a conèixer la confirmació de l’Audiència Provincial que podria dur-lo a presó per 50 dies. El recurs interposat per la defensa del Karim de Vilanova ha estat desestimat i queda confirmada la sentència per una falta de "lesions" i una altra d’"atemptat a l’autoritat".

Davant de companys i periodistes, en Karim va explicar que ha estat jutjat i condemnat per la seva militància i activisme en contra de l’actual sistema econòmic, va deixar ben clara la seva posició a no fer front a la sentència: “em declaro insubmís a un sistema que genera injustícies cap a la majoria de la població. Sóc insubmís a un sistema que castiga els qui hem decidit oposar-nos a l’explotació. No penso cedir al xantatge i per tant no pagaré la multa malgrat les conseqüències que pugui comportar”.

Segons va explicar la Cristina, membre de la Coordinadora Antirepressiva del Garraf, la condemna de la “pena-multa” és una mesura discriminatòria i classista en tant que posa preu als dies de presó, de tal manera que els qui poden pagar se’n lliuren però qui no pot assumir el pagament s’ha d’acabar sotmetent a la reclusió. És per això que en Karim, ha pres la decisió de no pagar els 400 € de la pena-multa fet que suposarà una ordre de presó substitutòria de 50 dies.

Per a la Cristina, la fermesa del Karim és un repte per al conjunt de la societat de Vilanova que ha de veure en aquest gest la dignitat d’un moviment que creix a la ciutat i al Garraf, que proposa alternatives a l’actual capitalisme i que no deixarà sense resposta la possible entrada a presó del company Karim.