diumenge, 5 de febrer del 2012

Crònica del taller de pa.

Hui, diumenge 5 de febrer, hem realitzat el taller de pa que ens impartia Vicent Vercher. Cap a les 10h ha anat apropant-se la gent i mig hora més tard començava el taller en si.
Ha assistit més de 20 persones que seguint els passos i les técniques que ens anava dient Vicent hem aconseguit fer un pa de rent de massa mare. Ens han explicat els procesos i com fer diferents tipus de pa, com aconseguir altres textures, diferents usos de la massa...
Primer que res em mesclat els ingredients que ens donava messurats i seguidament hem fet l'amassament seguint una técnica de pastar en un periode breu de temps i descans prolongat. Una vegada ben pastada la massa, l'hem deixada que fera la seva fermentació.
Cap a mig dia, quant estavem esperant a que es realitzara la primera fermentació, hem fet un tast de pa de dues varietats, un de ségol i farina de blat i altre de farina de blat i farina de blat sencer que previament Vicent havia fet a casa, després hem fet uns mossets de bajoquí fregit amb formatge de cabra i altres de re-llomello de porc amb ceba caramelitzada i de plat fort, gaspatxo mantxego.
Una vegada em acabat de menjar, el pa ja havia fet la seva primera fermentació, li hem donat forma i l'hem deixat que fera la seva segona fermentació. Després, cadascú ja ha sa casa, ha fornejat la seva massa seguint les instruccions que previament ens ha dit el forner.
Els resultats del taller així com ha trancorregut la jornada els podeu vore a continuació (envieu les vostres fotos al correu de l'ateneu o pengeu-les a la pàgina de facebook)