dilluns, 21 de març del 2011

Camps presenta l'Hospital d'Ontinyent en mig de protestes veïnals

Font: Ara

El president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, ha presentat dilluns de vesprada el projecte de l'Hospital a Ontinyent, en mig de crits de ‘Corrupte' i la mobilització veïnal al carrer per temes com la línia elèctrica d'alta tensió, la reivindicació de l'adaptació a la LOGSE del col·legi Bonavista i la censura a Canal 9 i TV3.
Un acte que ha començat mitja hora abans del que havien convocat a la premsa, per eixe motiu els periodistes no hem tingut accés a les intervencions de l’arquitecte, Ramón Esteve, ni de l’alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa. Sí de les últimes paraules de Francesc Camps, qui ha afirmat que “no fa un Hospital per a guanyar unes eleccions, sinó per a les generacions futures”.
La premsa estava convocada a les 18 hores, però l'organització tenia previst iniciar l'acte a les 17,30 com sabien els convidats. No hem sigut els únics en arribar tard, també ho ha fet el president provincial del partit i president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que ha hagut de quedar-se a les portes del saló d'actes de Caixa Ontinyent.
Els convidats han informat que en la presentació del futur hospital l'arquitecte, Ramón Esteve, ha explicat les diverses plantes del centre hospitalari en imatges i aspectes com que hi haurà habitacions de un i de dos llits, on aniran els quiròfans i que Ontinyent tindrà un hospital a la vora del riu Clariano. Poc s'ha concretat quant a la cartera de serveis, doncs hi ha persones que esperaven conèixer de primera mà quins són els serveis d'especialitats nous que tindrà l'Hospital. L'única cosa que ha confirmat l'alcaldessa de la ciutat i que ja se sabia, segons els assistents a la cita, ha sigut que tindrà UCI, un dels aspectes més reivindicats pels ciutadans i les associacions.
Mentre tenia lloc la presentació del projecte, a l'exterior de l'edifici se sentien les veus crítiques amb la gestió del Consell de Camps i es feia clara al·lusió al cas Gürtel. Una mobilització en la què han participat més de 100 persones, amb parcartes de protesta i amb músics que interpretaven, entre altres, el tema popular de la pel·lícula 'Bienvenido Mr. Marshall' de Berlanga. El dispositiu de policia -Policia Local, Policia Nacional i Autonòmica- envoltava els manifestants i, fins i tot, han demanat els DNI a alguns dels participants.
En acabar l'acte el president de la Generalitat ha eixit amb el cotxe oficial per la porta de darrere del Centre Cultural Caixa Ontinyent, mentre que els alcaldes del PP i els regidors ho han fet per la porta principal. Part dels manifestants han seguit a la primera edil i als regidors pel Carrer Major, en direcció a l'Ajuntament de la ciutat.