dijous, 3 de juny del 2010

Davant les retallades socials i contra la futura reforma laboral: el 8 de juny totes al carrer!

Davant les mesures "d'ajust" proposades pel govern espanyol i la futura reforma laboral que s'aprovarà a principis d'aquest mes, que precaritzarà més les nostres condicions laborals, Endavant (OSAN) convoca a la vaga del 8 de juny. Eixir al carrer en massa és l'única manera d'aturar el neoliberalisme i construir un futur digne per a la classe treballadora.

El govern de l'Estat espanyol ha anunciat un paquet amb 10 mesures, que segons ell volen limitar els efectes de la crisi. En realitat són un primer pas en el desmantellament de les míseres polítiques socials existents, i, per tant, un cop dur per a la classe treballadora que és qui realment està patint aquesta crisi.

Entre aquestes mesures destaquen: l'eliminació del xec nadó de 2500 euros; la no-aplicació de les pujades anuals a les pensions (és a dir, la rebaixa del seu valor real); les rebaixes salarials als treballadors públics; l'eliminació de la possibilitat de reducció de jornada prèvia jubilació; retallades en la sanitat pública, reduint tractaments i medicaments; l'enduriment de les condicions per beneficiar-se de la llei de dependència; la reducció de la inversió pública en un moment on l'atur està en màxims històrics; i l'exigència de mesures semblants als governs de les comunitats autònomes.
Aquestes mesures ja estan aplaudides pels “pares” de les mesures neoliberals, la Unió Europea (UE) i el Fons Monetari Internacional (FMI), que no amaguen els seus objectius de privatització, eliminació de les polítiques socials i liberalització total del mercat laboral. L’estat espanyol està experimentant el mateix procés que Grècia. Aquesta retallada de polítiques socials és un primer pas que vindrà ràpidament acompanyat de fortes retallades dels drets dels treballadors en la futura reforma laboral, segons el full de ruta que està marcant la patronal i la banca, que malgrat ser els responsables de la crisi, en són també els principals beneficiaris. Ni el govern del PSOE-PSC, ni el PP, ni cap partit institucional té la menor intenció de defensar els drets de la classe treballadora, perquè són còmplices del xantatge de l'FMI, la UE i la patronal espanyola i catalana per tal que siguin imposades les polítiques econòmiques neoliberals que els són favorables malgrat el seu fracàs evident.
És del tot imprescindible que el conjunt de la classe treballadora als Països Catalans respongui clarament, contundent i unitària per a exigir una veritable sortida de la crisi, la que patim les classes populars, i no un nou espoli amb l'excusa de la crisi. Enfront les retallades socials i laborals que pretenen imposar, cal exigir tot el contrari: el repartiment del treball i la riquesa. Permetre que s’aprovin les seves mesures implica multiplicar la precarietat actual i hipotecar el nostre futur. El conjunt de treballadors i treballadores no pot restar en la passivitat a la que l’han impulsat les cúpules de CCOO i UGT, que fan el joc al govern i al capital.

Des d’Endavant (OSAN) reivindiquem:

Que es redueixin els sous dels alts càrrecs de les empreses.
Que el salari del conjunt de la classe política s’equipari al del funcionariat corrent.
Que s’augmentin els impostos a les grans fortunes.
Que s’acabi amb l’economia submergida i la contractació en “negre”.
Que s’incrementi la inversió pública en funció d’interessos socials (sanitat, educació, serveis socials,...), i per tant que s’eliminin del pressupost les despeses militars i les subvencions a l’església.
Que si es vol reduir despeses de l’erari públic es dissolguin les forces d’ocupació espanyoles.
Que es creï treball digne augmentant els serveis públics de qualitat.
Que es nacionalitzin bancs, caixes i empreses que amenacin amb la deslocalització.
Que es respectin els convenis.
Que es prohibeixin les hores extres i es redueixin les jornades a costa dels beneficis de la patronal i no dels salaris de la classe treballadora.
Que s'aturin els desnonaments i es posin els habitatges buits a disposició de qui els necessita.

Aquest és un projecte per a la classe treballadora dels Països Catalans. Cal defensar-lo front al projecte neoliberal de l'Estat Espanyoli la UE, la patronal, la banca i l'FMI. Cal una vaga general que defensi els nostres drets.

Cal sortir al carrer en defensa dels serveis públics, les pensions i els drets laborals!

Contra l’atur i les retallades socials, solidaritat i consciència de classe!!

Si lluitem podem guanyar!

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)
Països Catalans, Juny de 2010