dimarts, 9 de març del 2010

Dos anys i nou mesos de presó per al Nazi Pedro Varela per difondre idees genocides


El Jutjat Penal número 11 de Barcelona ha condemnat a dos anys i nou mesos de presó Pedro Varela, propietari de la llibreria Europa, com a autor d'un delicte de difusió d'idees genocides i un delicte contra els drets fonamentals garantits per la Constitució. A més haurà de pagar una multa de 2.880 euros.

La jutge considera provat que el conjunt de llibres confiscats a la seva llibreria reflecteixen un "menyspreu al poble jueu i a altres minories, arribant fins i tot a recomanar la segregació racial".

A més, assegura que Varela no és culpable per "una activitat determinada" sinó per un "cúmul de circumstàncies" que envolten la seva activitat. Com a editor, subratlla, Varela és responsable dels llibres. A pesar que durant el judici aquest va al·legar que no havia llegit totes les obres que publica, la jutge considera que "no és creïble", ja que va demostrar tenir uns coneixements propis d'una persona amb molta cultura, pel que havia de conèixer-ne el contingut.

Explica en la sentència que Varela edita llibres d'una determinada ideologia, els ven, organitza i divulga una sèrie de conferències i té una estètica determinada al seu local. Són llibres en els quals "es fa responsable dels mals del món el poble jueu, on es diu que les persones de raça negra són inferiors i que el mestissatge portarà la desaparició de la civilització".

La jutge destaca que l'ordenament jurídic empara la llibertat d'expressió però no "el discurs de l'odi". Acorda també el comís de tots els llibres confiscats, així com el bust de Hitler, l'esvàstica de ferro i altres elements intervinguts a la seva sala de conferències. Una vegada la sentència sigui ferma, ordena que es procedeixi a la destrucció.

Durant el judici, celebrat el 29 de gener, Varela, va afirmar que és el públic qui decideix i que si ven és perquè "hi ha interès" per part de la gent. Ha explicat que la seva llibreria no és un partit polític, que no ha comès "cap crim" perquè només edita i ven "textos històrics" i va qualificar d'"absurd" que se'l titlli de genocida per vendre un llibre.

Tant la Fiscalia com l'acusació particular --que representa la comunitat israelita de Barcelona-- demanaven quatre anys de presó per a Varela per dos delictes, un per difondre continguts que justifiquen els règims que han intentat destruir un grup racial, i un altre per difondre llibres amb expressions de menyspreu per pertànyer a una raça o ètnia. La seva defensa sol·licitava l'absolució perquè considera que a Espanya "no hi ha llibres prohibits" i que s'aquesta vulnerant la llibertat d'ideologia.

Extret de vilaweb.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sembla que el cap és a la presó, però la llibreria encara és ben oberta. Unes setmanes ençà hi vaig passar. Els llibres contra jueus, gitanos, negres, etc. I els que inciten a la violència, són, és clar, el plat fort de susdita llibreria. No seria més lògic tancar la llibreria i prou? Seria el corull que l'Estat espanyol negociés amb terroristes somalis, amb nazis, i que digués: no parlem amb ETA. Bé, és veritat, l'Estat espanyol és ridícul.