divendres, 12 de febrer de 2010

Un empresari de Castelló de Rugat condemnat a un any i huit mesos de presó per provocar la mort d’un treballador


Un any i huit mesos de presó i 80.000 euros és la condemna que el jutjat penal número 3 de València va fer pública el dijous 11 per a un empresari de Castelló de Rugat (la Vall d’Albaida). El fiscal delegat, Jaime Gil Rubio, l’acusà de “delicte d'homicidi imprudent i contra el dret als treballadors”, ja que un dels operaris va morir per un colp de calor quan treballava a l’empresa de ceràmica del propietari.Segons el fiscal, els treballadors estaven sotmesos a "elevades temperatures" i l'empresari havia "incomplert" l'obligació, que estableix el Pla de Prevenció, de "mesurar els nivells d'estrès tèrmic, posar pantalles on fóra possible, establir un mètode adequat de treball i tenir roba adequada -com un vestit de material reflectant o guants i capuza amb pantalla facial-". Els treballadors, mancats del material oportú, "combatien les elevadíssimas temperatures en samarreta de màniga curta i pantalons”.

La sentència estableix que aquesta empresa, actualment en procés concursal, tenia l'any 2001 més de 40 operaris, que treballaven tots els dies de la setmana, per torns de matí, vesprada i nit, de huit hores, és a dir, 56 hores setmanals. Per açò l'empresari ha estat condemnat a sis mesos de presó per un delicte contra el dret dels treballadors.

A més, pel delicte d'homicidi imprudent la sentència contempla un pena d'un any més de presó, així com l'obligació d'indemnitzar a l'esposa i filla del treballador mort amb 80.000 euros.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És una burla quina pena es això d´un any per matar a una persona despres d´explotar-l a vergonyos

Anònim ha dit...

M'encanta això de "huit"!