dissabte, 16 de gener de 2010

ABSOLT EL MILITANT D’ENDAVANT D’ALACANT ACUSAT D’INJÚRIES A LA CORONA.


Comunicat d'Alerta Solidaria:
Finalment la Jutgessa del Jutjat d’Instrucció 2 d’Elx ha dictat sentencia absolutòria pel veí d’Alacant acusat d’injúries a la corona, per l’exhibició de cartells i pancartes antimonàrquiques durant els actes de la 3a Botifarrada a la constitució española celebrada a Elx el 6 de desembre de 2007.
Tot i que inicialment el procés era per un delicte d’injúries a la corona, al judici de faltes que se celebrà el passat 30 de setembre de 2009, l’acusació fou modificada per una falta de respecte a l’autoritat, sent la petició Fiscal la máxima, multa de 60 dies amb quota diària de 6 euros. Els motius de la jutgessa per l’absolució han estat la falta de proves per atribuir a aquesta persona l’expressió “ridículs” referida als agents de la policía local d’Elx quan intervenien anotant el contingut de les pancartes i cartells i identificant la persona responsable.
Des d’Alerta Solidària considerem que tot aquest procés ha estat un intent més de criminalitzar actes i actituds contràries a la monarquía espanyola i que en un suposat estat democràtic i respectuòs amb la pluralitat ideológica haurien d’estar emmarcades en la llibertat d’expressió. I a més, ha evidenciat l”’eficàcia” de la justicia espanyola i les seues prioritats en mantindre un procés de 2 anys contra una persona per injúries a la corona per l’exhibició de cartells i pancartes antimonàrquiques, per finalment acusar-lo de faltes per proferir l’expressió ridículs contra la policía local. El temps ens ha donat la raó. S’ha evidenciat que el 6 de desembre 2007 l’actuació de la policía local d’Elx contra un acte degudament comunicat, anotant els lemes de cartells i pancartes i cursant la corresponent denúncia, fou absolutament ridícula.
Països Catalans, a 11 de gener de 2010.

Més informació:
http://www.linformatiu.com/nc/opinio/tribuna-oberta/articulo/absolt-el-militant-dendavant-a-alacant-acusat-dinjuries-a-la-corona/

http://www.llibertat.cat/content/view/7642/1/

http://www.diarioinformacion.com/elche/2010/01/15/absuelven-joven-exhibio-fotografias-rey-boca-abajo/969711.html

http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/125287-absolen-un-membre-dendavant-que-va-exhibir-pancartes-antimonarquiques-a-elx.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=mesPol%C3%ADtica&utm_source=rss&utm_medium=mesPol%C3%ADtica&utm_campaign=rss

http://www.racocatala.cat/noticia/21624/absolt-vei-dalacant-acusat-dinjuries-corona-espanyola