dimecres, 2 de desembre del 2009

Milers de persones, de nou contra la política educativa del Govern Camps


Milers de persones es van manifestar ahir pels carrers de les tres capitals valencianes per protestar per la política educativa del Govern valencià. Sota el lema "Amb aquesta educació, Font de Mora dimissió", la societat civil valenciana ha donat un nou toc d'alerta al Govern.

02.12.2009 - 13:12 - Països Catalans

La manifestació estava convocada per la Plataforma per l'Ensenyament Públic, i va reunir a milers de persones al centre de València (10.000 segons els organitzadors i 1.000 segons la policia). Al mateix temps, unes 5.000 persones van sortir al carrer a Alacant i 500 més ho van fer a Castelló, amb l'objectiu de demanar a la Conselleria d'Educació una major voluntat negociadora i una aposta clara per l'ensenyament públic i de qualitat. Concretament, reclamen l'eliminació de barreres arquitectòniques, la fi dels barracons i la millora dels serveis alimentaris als instituts.

Els manifestants van demanar la represa de les negociacions amb la conselleria i van tornar a reivindicar els tretze punts del Manifest per l'Escola Pública, que segons ells són irrenunciables. Alguns d'aquests punts són: que es creïn tres-centes places de llengua estrangera entre els nens i nenes de 4 i 5 anys; que hi hagi una catalogació lingüística de totes les places d'ensenyament secundari per tal de cobrir la demanda real d'ensenyament en català; i que facin oposicions en comptes de ser nomenats a dit

La marxa tenia el suport dels sindicats STE-PV, CCOO i UGT, a més d'entitats com Escola Valenciana i associacions estudiantils com el SEPC o BEA. Els organitzadors van explicar que "després de la vaga al sector de l'ensenyament i de recórrer llargs camins, no podíem acabar l'any sense mostrar la nostra decepció per l'actitud d'un conseller que no li agrada negociar. Al conseller Font de Mora el que li agrada és la crispació".