diumenge, 22 de novembre del 2009

La CUP anuncia que farà campanya pel SI a la independència dels Països Catalans


La Candidatura d'Unitat Popular ha anunciat, aquest dissabte 12 de novembre des del Castell de la Geltrú, el seu compromís amb les Consultes Populars que se celebraran els propers mesos i la voluntat que aquestes Consultes siguin un primer pas cap a la consecució de la independència de la Nació Catalana: els Països Catalans. La CUP també ha volgut recordar que només un poble disposat a desobeir les lleis injustes pot aconseguir la seva llibertat i per això ha fet una crida a participar massivament en les Consultes i a dipositar milers i milers de vots a favor del SÍ.

Eduard Pinilla, ex-regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú, ha volgut donar les gràcies a totes les persones que treballen per tal que les Consultes esdevinguin un èxit i ha destacat que "les Consultes populars són una mostra de la capacitat del nostre poble per mobilitzar-se i organitzar-se en defensa d'aquest dret bàsic que als catalans i catalanes se'ns nega, que és el dret democràtic a decidir lliurement el nostre futur nacional: el dret a l'autodeterminació".

Pinilla ha remarcat que la CUP entén que "aquestes Consultes haurien de ser un acte de plena normalitat democràtica organitzada per les institucions", però ha afegit que "per Espanya això no és possible i ho hem de fer de manera mig clandestina, sense cap legalitat que ens empari i, per tant, desobeint l'ordre constitucional espanyol".

Aina Barahona, com a portaveu nacional de la CUP, ha llegit el comunicat de l'organització, en què es destaca que la CUP ja havia participat en l'impuls de la Consulta celebrada a Arenys de Munt i que "de la mateixa manera que aleshores, la CUP continua pensant que el protagonisme no ha de correspondre als partits" sinó que "el protagonista de l'organització d'aquestes Consultes és el teixit popular i associatiu català", ja que "són milers les persones que, lluny de la lògica de la classe política catalana, treballen dia rere dia per organitzar les Consultes, malgrat les amenaces de la judicatura espanyola, i malgrat les amenaces dels feixistes".

El comunicat remarca que "la vertebració d'una democràcia popular i participativa i el treball des del municipalisme per a la construcció nacional dels Països Catalans són uns dels pilars bàsics del projecte polític de la CUP i les Consultes en són una clara expressió".

La CUP es dirigeix a "la judicatura espanyola, als feixistes, i també als partits unionistes per anunciar que els referèndums no s'aturaran" i fa una crida "a tots els alcaldes i regidors perquè es prestin a col·laborar en l'organització i posin tots els ajuntaments al servei de les Consultes populars per tal que aquestes gaudeixin de la màxima participació possible". Finalment, la CUP fa una crida "a participar massivament en les Consultes i a dipositar milers i milers de vots a favor del SÍ".

Albert Botran, membre del Secretariat Nacional de la CUP i de la comissió organitzadora de la campanya en favor de les consultes, ha parlat de la implicació de la CUP en l'impuls de consultes a totes les viles i ciutats on és present. Botran ha destacat "que aquesta participació ha de servir per dinamitzar el procés d'autodeterminació més enllà de les Consultes", i per donar "unitat i força al discurs independentista i d'esquerres".

Els portaveus de la CUP han estat acompanyats pels i les membres del Consell Polític, que ha estat reunit aquest dissabte a Vilanova i la Geltrú.
http://nacional.cup.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=1416&itemid=1