dimarts, 24 de novembre de 2009

Jornades Municipalistes a les comarques centrals: la unitat popular als nostres pobles


Diània, o comarques centrals valencianes, són una realitat territorial des de fa centenars d'anys. Cap al segle XIII ja formaven una entitat administrativa, anomenant-les Jaume I la Governació d'enllà lo riu Xúquer (dos segles més tard Governació de Xàtiva), i foren la frontera meridional de la corona catalano-aragonesa fins que el 1305 es van incorporar les comarques del sud. Moltes han sigut les lluites populars esdevingudes ací, des de la Revolta de les Germanies, la Segona Germania o la mateixa Guerra de Successió, fins les més actuals com les lluites contra les macrourbanitzacions, els camps de golf, la línia d'alta tensió i la precarietat laboral pròpia d'este model econòmic.


Així doncs, des dels col·lectius i organitzacions de l'Esquerra Independentista d'estes comarques, Endavant(OSAN), Independentistes de la Safor, Maulets i CAJEI, prenem el compromís de defensar els interessos de les classes populars, i fer partíceps les comarques centrals valencianes del procés de construcció nacional dels Països Catalans. En este sentit, veiem clara la necessitat de bastir una xarxa de candidatures municipals que posen en pràctica la democràcia directa i participativa, que porten als ajuntaments dels nostres pobles la veu d'aquells col·lectius que lluiten dia a dia per una societat justa, la defensa dels drets dels treballadors, l'equilibri amb l'entorn natural, l'alliberament sexual i de gènere, i que facen dels municipis el motor de construcció nacional dels Països Catalans.


Per tot això, i amb la voluntat de canviar la realitat més propera, hem organitzat unes jornades de debat municipalista sota el títol de “La Unitat Popular als nostres pobles” on conjuntament diferents organitzacions i col·lectius pretenem trobar-nos, enfortir lligams i realitzar un treball conjunt, posant en comú experiències i dotant-nos de la formació necessària per fer front als problemes que ens afecten.


Perquè dels municipis naixerà la força que construirà uns Països Catalans lliures social i nacionalment, i nosaltres, com a classe treballadora, serem capaços d'articular esta força.

Programa: Dissabte 28 de Novembre. Beniarrés10h Presentació.
11h "Municipalisme i feina institucional" a càrrec d'Anna gabriel, regidora de la CUP de Sallent
16:30h "El municipalisme en la construcció dels Països Catalans" a càrrec de Joan Teran, militant d'Endavant-OSAN i de la CUP de Barcelona
18h "Municipalisme i Unitat Popular" amb militants de Gent de Gramanet.