dilluns, 30 de novembre del 2009

Crònica de les Jornades Municipalistes de les Comarques Centrals.


Bones sensacions a la fi de les jornades municipalistes de Beniarrés

L'Esquerra Independentista de les comarques centrals del País Valencià -Endavant (OSAN), Maulets, Independentistes de la Safor, l'Assemblea del Rogle de Beniarrés, i CAJEI- ha organitzat les primeres jornades municipalistes conjuntes. Les jornades, celebrades aquest cap de setmana a Beniarrés (El Comtat) i que duien com a títol "La unitat popular als nostres pobles", han tingut un precedent en el cicle de xerrades "Municipalisme i Esquerra Independentista" organitzat per Independentistes de La Safor la passada primavera a Gandia. Aquesta vegada l'Ateneu Popular Arrels de Beniarrés ha sigut l'escenari de tres interessants xerrades que han acostat la feina municipalista que des de la CUP s'està fent. Al llarg de les jornades una 60 de persones de diferents pobles com ara (Onil, Banyeres, Pedreguer, La Font d'en Carròs, Xàbia o Carcaixent) s'han acostat a l'Ateneu per tal d'escoltar als i les ponents municipalistes, i intercanviar la feina o les experiències que s'han dut a termen als diferents pobles.

La primera xerrada, "Municipalisme i feina institucional" a càrrec de la regidora de la CUP de Sallent Anna Gabriel, ha versat sobre la importància del treball a dins els consistoris per tal de demostrar que es pot fer altra política i aportant els valors propis de l'Esquerra Independentista (perseverança, humiltat, manca d'interessos en fer carrera política) i que fan que es puga posar la mà en el foc per tots i cadascuns/es de les càrrecs electes de la CUP. També ha destacat la quantitat d'informació que aquesta feina pot aportar als moviments populars locals i que d'altra manera estaria amagada. Gabriel destaca que a un poble la CUP ha de "ser la veu dels sense veu" i assegura que hi ha la possibilitat de "desmuntar des de l'Ajuntament les estructures de poder del caciquisme local". A més la regidora de Sallent assenyalà la conveniència de comptar a nivell local amb un moviment, independentista i popular, organitzat fora de la CUP però treballant colze a colze amb ella.

Joan Teran, militant d'Endavant (OSAN) i de la CUP de Barcelona, ha estat el segon en prendre la paraula amb la xerrada "El municipalisme en la construcció nacional dels Països Catalans". Aquesta xerrada ha explicat la història de les CUP, quina és la seua estratègia actual i els objectius a curt termini com ara l'extensió del treball municipalista arreu del territori nacional, la relació harmònica amb la resta de l'Esquerra Independentista i els moviments populars, i el repte de consolidar les CUP en les eleccions municipals de 2011.

Per últim prengueren part de les jornades representants de Gent de Gramanet que explicaren com s'articulava el moviment de la Unitat Popular en aquesta ciutat del cinturó de Barcelona que ha tingut des de sempre una rica xarxa social revolucionària. Santa Coloma de Gramanet compta amb un fort i divers moviment articulat en una plataforma reivindicativa en base a objectius concrets. Aquest moviment decidí presentar-se a les eleccions sota la marca Gent de Gramanet a les eleccions de 2007 i per sis vots quedaren sense representació. Se subratllà la importància d'aquest moviment popular arrelat com a la força real de l'esquerra a Gramanet.

Sobre les 21h de la nit conclogueren les jornades que s'han caracteritzat per la participació i els debats i per l'acord de l'Esquerra Independentista de les comarques centrals de coordinar-se i fer possible que el treball municipalista d'unitat popular tinga expressions concretes en els pobles on siga possible.