dimecres, 18 de novembre del 2009

COMPANY ANTIFEIXISTA ASSASSINAT A RÚSSIA: Ivan Khutors, de 26 anys, mor al ser disparat per neonazis.


ANTIFEIXISTA ASSASSINAT A RÚSSIA: Ivan Khutors, de 26 anys, mor al ser disparat per neonazis.

La vesprada del passat dilluns 16 de novembre de 2009, moria a Moscou Ivan Khutors, un jove antifeixista de 26 anys que ja havia rebut altres tres atacs neonazis des de 2005, després què diversos fòrums ultres publicaren les seues dades personals. Havien intentat acabar amb la seua vida clavant-li un tornavís al clatell, agredint-lo amb un bat de beisbol, apunyalant-lo a l'estomac i finalment, ho han aconseguit disparant-lo a la porta de sa casa. Ivan militava al RASH i era molt estimat dins els cercles antiautoritaris russos pel seu activisme i la seua vinculació amb la música. Els antifeixistes són objectiu de les bandes neonazis russes, que l'any passat ja van assassinar 122 persones, entre les quals hi havia una jove antifeixista de 16 anys morta a patades. Traducció del comunicat rebut:

La vesprada del passat dilluns 16 de novembre, Ivan Kuthors, àlies Vanya-Kostolom, fou assassinat a trets a l'entrada de sa casa. El seu nom era conegut per ser un personatge popular de l'activisme d'esquerres i antifeixista rus. Fou un dels fundadors de la branca russa de RASH (Red and Anarchist Skinheads) pel què era considerat un objectiu, com la resta de companys antifeixistes assassinats, pels grups neonazis.

El seu nom i les seues fotos i dades personals van ser publicades als webs neonazis, cridant a la seua eliminació, com la d'altres activistes antifeixistes com Fedor Filatov i Timour Dzhaparidze, assassinats l'any passat. Aquest ha estat el quart atac contra Khutors: el primer fou en 2005, un incident enregistrat per una càmera de seguretat i que aparegué al docuemntal 'Ordinary Antifascism'. Els atacants esperaven Ivan a la porta de sa casa, i li van clavar un tornavís al clatell a més de colpejar-lo amb un bat de beisbol diverses vegades. Miraculosament, va salvar la vida. El tercer atac fou el passat febrer, quan fou apunyalat a l'estomac en una agressió al carrer, una ferida que tampoc aconseguí acabar amb la seua vida. Després d'haver fallat tots els intents d'assassinar-lo, els neonazis han utilitzat finalment pistoles per acabar amb la seua vida.

Era una persona excepcional i responsable, segons els seus amics, sempre disposat a ajudar els altres en qualsevol situació. Un exemple de coratge i de compromís fins al final. Ivan era estimat per tota l'escena alternativa i antiautoritaria russa, molt vinculat a moviments anarquistes i musicals.

Els seus assassins seran perseguits. El nostre deure és continuar allò que ell va començar.

DESCANSA EN PAU.

Notícies relacionades:

Nou assassinat neonazi a Rússia: una xica antifeixista de 16 anys és morta a patades

Assassinen a Rússia un advocat i una periodista que denunciaven organitzacions criminals i neonazis

Rússia: 122 morts en atacs racistes durant l'any 2008

Jutjats set adolescents neonazis de Moscou per vint assassinats i setze assalts

Neonazis assassinen un altre jove antifeixista a Rússia

Algunes cares de l'extremisme rus. Els grups ultres russos i la complicitat del govern

Detingut un neonazi rus apunt de perpetrar diversos atemptats amb bombes

http://www.antifeixistes.org/3453_antifeixista-assassinat-russia-ivan-khutors-anys-disparat-neonazis.htm

1 comentari:

Anònim ha dit...

UN NOU COMPANY MORT PER LES MANS FARCISTES!!!
IVAN DESCANÇA EN PAU MAI T´OBLIDAREM

NI OBLIT NI PERDO