dimarts, 20 d’octubre de 2009

Autodetermina el teu cos!. 19ª Festa per la independència

Esquitxada de nit
la bata blanca
i amb els dits entintats
mig oblidàvem
al cor de l’ametlló,
l’ametlla amarga,
Marià-Mercè Marçal

Enguany te lloc els dies 21, 24 i 28 d'octubre a València (l'Horta) en el Centre Social Terra al carrer Baró de Sant Petrillo 9 en el cor de Benimaclet.

Les activitats inclouen dues xarrades sobre el tema de l'avort (a càrrec de Claudia Anzorena i Susan S. Davies), el passe del vídeo "Història de un secreto" i un concert del grup Naia. Podeu consultar tot el programa ampliant la notíciaDimecres 21. Passe de vídeo “Historia de un secreto” Passe de vídeo “Historia de un secreto”
Sinopsis. "Quan jo tenia quatre anys i mig, ma mare va desaparèixer. La nostra família ens va dir a la meua germana i a mi que havia anat a treballar a París. Un any i mig més tard, la nostra àvia ens va confessar que havia mort en una operació d'apendicitis". Vint-i-cinc anys després la realitzadora Mariana Otero descobreix la veritat: s’ha mare va morir per un avortament clandestí a una França que no coneixia encara la “llei Veil”.

Dissabte 24.

19:00h. Xerrada. l’Avortament, un dret innegable.
Amb la participació de Susan S. Davies de l’organització Woman on Waves i d’una militant de Maulets

Woman on Waves (Organització Holandesa que des del seu vaixell ajuda a les dones de tot el món a prendre consciència sobre la planificació familiar i prevenir embarassos no desitjats, a més aquestes dones practiquen avortaments en aigües internacionals a aquelles dones que no poden fer-ho als seu país. Aquest vaixell va tindre una polèmica arribada a València el passat 2008)

21:30h Sopar popular. (cal apuntar-se al Terra)
23:00h Concert de Naia
Dimecres 28. Xerrada. L’Avortament a altres parts del món. El cas concret d’Amèrica Llatina.

Amb la participació de Claudia Anzorena, integrant del col·lectiu feminista “Las Juanas y las Otras” (Mendoza Argentina), integrant de la “Campaña Nacional por el Derecho al Aborto Legal, Seguro y Gratuito” (Argentina), i col·laboradora de la llista RIMA “Red Informativa de Mujeres de Argentina”. I d’una companya de Nicaragua que ens explicarà la lluita de les dones al seu país on esta prohibit l’avortament fins i tot quan la vida de la mare esta en perill.