dijous, 10 de setembre del 2009

Gerard Absolució. Publiquen un vídeo que evidencia què va passar la Diada passada al Roser.


La Campanya "Salvem el Roser, Gerard Absolució" fa públic un vídeo que desmenteix les acusacions dels mossos que poden portar al jove lleidatà a la presó.

A un dia perquè es compleixi un any dels fets, la campanya de suport al jove agredit i detingut la Diada del 2008 mentre protestava pacíficament contra el projecte de la Paeria d’ubicar un Parador “Nacional” a l’històric edifici del Roser, fa públic un vídeo que aclareix els fets.

En el vídeo, que pot trobar-se a l’adreçawww.gerardabsolucio.cat o ahttp://www.youtube.com/watch?v=XpdnkdLTAtg, es mostra la successió real dels fets i es desmenteix la versió dels mossos d’esquadra, que demanen pel jove fins a 6 anys de presó acusant-lo d'atemptat a l'autoritat, argumentant que el jove i la resta de persones que feien sentir la seva protesta tenien una actitud violenta i que intentaven creuar el cordó policial i agredir les autoritats que feien la seva ofrena.

Des de la Campanya de solidaritat, entenem que aquest document, que és fruït del recull d’imatges que hem estat realitzant, demostra que el jove no va ser l’agressor sinó l’agredit i que els mossos es van inventar unes suposades agressions que mai van ocórrer. En aquest sentit, recordem que l’Assemblea de Joves de Lleida ha denunciat el mosso agressor per detenció il·legal, lesions i coaccions (ja que havia amenaçat al Gerard mesos abans) .

Així, entenem que la única sortida justa per a aquest cas contra el jove passa per la seva absolució de les greus acusacions que el poden dur a presó i per l’arxivament de les acusacions contra sis joves més denunciats fa unes setmanes pels mossos per un delicte d’injúries al mosso agressor (que pot comportar penes de fins a 14 mesos de presó) per denunciar els fets.

Aquests dies la Campanya de suport s’ha presentat a Tàrrega i Balaguer, ha presentat la pàgina web www.gerardabsolucio.cat i ha cridat a assistir a les ofrenes de la Diada al Roser per denunciar el cas davant els polítics responsables de les acusacions contra el Gerard i del projecte de Parador.

Lleida, 10 de setembre de 2009

Ací podeu vore el video.