divendres, 4 de setembre de 2009

'En peu de pau'. Convoquen acte de suport als governs i moviments populars d'Amèrica Llatina4 setembre BCNL'Assemblea Bolivariana de Catalunya, que aplega entitats, partits, sindicats io organitzacions de solidaritat, ha convocat una concentració a Barcelona en defensa dels governs populars de Llatinoamèrica, contra les bases militars nord-americanes a Colòmbia i contra el cop d´estat a Hondures

EN PEU DE PAU

Els darrers mesos Llatinoamèrica torna a ser notícia, no per la eradicació del´analfabetisme ni per la lluita contra la ceguesa portada a terme per la “operación Milagro”, ni per la recuperació de fonts de treball, ni per la lluita contra la fam, no, les notícies són:

  • Massacre d’indígenes a Pando, Bolívia;
  • Massacre d’indígenes a l´Amazonia Peruana;
  • Intervenció militar de l’exèrcit de Colòmbia en territori d´Ecuador;
  • Cop d’estat de nou tipus a Honduras, i ara
  • Instal·lació de set bases militars nord-americanes a Colòmbia.

Aquest darrer fet ha donat peu a la reunió de UNASUR on es va posar a debat entre tots els governs de Llatinoamèrica aquest nou desembarcament de tropes nord-americanes a Llatinoamèrica. Els grups afins al narcotraficant Àlvaro Uribe (*) amb l´ objectiu de llençar una cortina de fum en relació a la greu situació creada per aquesta decisió del Govern colombià, criden a una jornada internacional el proper 4 de setembre contra el govern de Veneçuela. Les organitzacions sota signants convoquem:

Concentració davant el Consolat de Veneçuela de Barcelona
Plaça Urquinaona cantonada Roger de Lluria

Divendres 4 de setembre del 2009, 19,30 h.