dimecres, 2 de setembre del 2009

Arenys de Munt, no t'acollonis!


Article d'opinió que ha escrit el Titot al seu blog respecte a la consulta d'independencia que és vol celebrar a Arenys de Munt.

Arenys de Munt, no t'acollonis!

Com era d'esperar, l'estat, el PSOE ha pres part a sol·licitut de La Falange i Ciudadanos en el referèndum convocat per l'Ajuntament d'Arenys de Munt el proper 13 de setembre.

Primer ho va advertir laFalange Española de las JONS i després es va sumar a l'alertaCiudadanos: calia impedir com fos la celebració del referèndum simbòlic d'Arenys de Munt. Coincidint amb l'anàlisi els dos grups d'extrema-dreta advertien que això podia suposar un perillós precedent i que, en cas de celebrar-se amb normalitat, l'experiència es podia començar a reproduir compulsivament a centenars de pobles i ciutats catalanes. I en això tenen tota la raó del món. És veritat: els ciutadans de centenars d'altres pobles i ciutats dels Països Catalans estem molt interessats que se celebri aquest referèndum, tingui el resultat que tingui. Jo personalment estic interessat en la celebració d'aquest referèndum perquè vull aprofitar el precedent per que se'n pugui convocar un de similar a Berga. En canvi La Falange i Ciudadanosestan intentant impedir aquest referèndum pel mateix motiu: no volen de cap de les maneres que es pregunti a la ciutadania sobre el seu avenir, sobre la manera que volen organitzar-se, i amb qui sí i amb qui no. La Falange i Ciudadanos sostenen que en l'actual model parlamentari de l'estat espanyol, un pot decidir-ho absolutament tot amb el simple fet de votar un partit o un altre, això els hi hem sentit dir sempre. Aquest argument, sobre el qual s'han fet tant forts es basava en la seva certesa que mai hi hauria, per exemple, una majoria parlamentària espanyola favorable a modificar la constitució en aspectes que fessin referència a la sagrada unidad de la partia. Ara però aquest argument trontolla: l'ajuntament d'Arenys de Munt, fent us de la representació que li han atorgat els vilatans ha decidit qüestionar el conjunt de la població sobre una cosa que, per dada i beneïda, no té per què no ser qüestionable.

La fiscalia, que ens els estats com aquest on no hi ha separació de poders vol dir el partit del govern, el PSOE ha decidit prendre cartes en l'assumpte i encetar el procés judicial per impedir la celebració del referèndum. El PSOE es posa la toga i disfressat de justícia torna a dinamitar el cor del concepte de la democràcia: “que el poble parli”. La Falange de las JONS i el PSOE volen impedir que el poble parli perquè això seria un perillós precedent pel seu model democràtic que es basa en que la gent decideixi el que vulgui sempre i quan aquesta decisió no s'escapi del feix atado y bién atado.

Ara el que cal fer és no acollonir-se. Arenys de Munt no demanant permís ni al PSOE ni a la Falange Española de las JONS si se'ls permet exercir la democràcia o no. Arenys de Munt no necessita el vist-i-plau del PSOE de las JONS per a res. I ni amenaces de manifestacions violentes, ni amenaces de sentències judicials han de sotmetre la democràcia a Arenys.

Ara el que cal fer és no acollonir-se. Ja sé que és bastant barat dir això a cent quilòmetres d'Arenys, lliure de la pressió que deuen estar patint tant en Manel Ximenis com la resta d'impulsors. Ho sé, però ara els esdeveniments ens han portat a una cruïlla on cal triar: o ens sotmetem de nou a Espanya i la seva democràcia o avancem cap a la llibertat del conjunt del país.

Arenys de Munt, no t'acollonis!