dimarts, 23 de juny del 2009

La CUP acorda no concórrer a les eleccions autonòmiques al 2010


La Candidatura d’Unitat Popular pren la decisió de no presentar-se al les eleccions autonòmiques al 2010 per abocar els seus esforços a les eleccions municipals però suggereix ampliar el debat al conjunt de l’Esquerra Independentista.
La formació independentista ha descartat, a l’Assemblea Nacional celebrada aquest diumenge, la seva participació a les properes eleccions principatines previstes per al 2010. La decisió ha estat presa després d’una jornada de debat i diàleg intens del conjunt de més de 350 militants que hi han participat. La CUP debatia entorn la ponència presentada que plantejava la participació a la comptesa electoral. S’hi havien presentat dues esmenes a la totalitat i d’altres de parcials. Finalment la segona esmena a la totalitat ha estat aprovada amb 161 vots a favor, 148 en contra i 2 vots en blanc.

L’emsena aprovada no tanca les porta a la participació de la CUP en compteses supramunicipals però la descarta al 2010. El document però obra la porta a continuar debatent noves formules per una possible candidatura conjunta amb la resta d’organitzacions i col·lectius que conformen l’Esquerra Indepdentista catalana.La CUP es posa com a prinicpal fita, a curt termini, les eleccions municipals del 2011 on abocaran tots els seus esforços amb l’objectiu d’aconseguir un nou creixement i consolidació del projecte com ja van significar les eleccions municipals del 2007.Els acords de l’Assemblea Nacional han estat retificats per una majoria àmplia amb 200 vots a favor, 53 en contra i 35 abstencions.La CUP va aprovar el passat mes de gener una ponència estratègica, l’Alternaiva necessària, que aposta per treballar perquè la formació esdevingui una refrencialitat política als Països Catalans i on es contemplava la possiblilitat de participar a les eleccions autonòmiques però no la convertia en una eina imprescindible.