dilluns, 23 de febrer de 2009

Controls i càrregues policials en la celebració del Carnestoltes a Benimaclet


Controls i càrregues policials en la celebració del Carnestoltes a BenimacletUn impressionant i desmesurat dispositiu de la policia local de València i la policia nacional espanyola amb desenes d'uniformats, cotxes policials i furgones van bloquejar tots els carrers d'accés a la Plaça major de Benimaclet, lloc on tradicionalment se celebren els carnestoltes. Des de primeres hores de la nit, es dedicaren a establir controls identificant i escorcollant a tothom que intentaven passar. La gran part de les milers de persones que volien gaudir de la festa no pogueren accedir-hi i es van concentrar a altres carrers de la rodalia. Aquells que si pogueren entrar, foren expulsats de la plaça a base de brutals càrregues injustificades. Càrregues que es repetiren per altres carrers del poble, provocant el pànic entre els assistents als carnestoltes, segons l'Assemblea de Joves que ha emès un comunica de denuncia. (Veure vídeo)
 

L'Assemblea de Joves de Benimaclet  es creu que la justificació de la presència policial sigui el de pretendre garantir “seguretat” i el “descans” dels veïns, doncs sempre que hi són presents, la seguretat i el descans dels veïns es veuen atacats. La nota recorda que des de feia un quants anys el Carnestoltes es feia sense cap tipus de presència policial i evidentment, sense cap tipus d'incidència, però també remarcarca que encara es té el trist record de fa 6 anys quan la policia s'enfrontà a les milers de persones que gaudien de la festa, provocant desenes de ferits i detencions.

Ara mateix, es desconeixen el número de persones ferides i contusionades o si hi ha cap detingut i l'Asssemble de Joves de Benimaclet se  solidaritza amb totes elles i desitgja aviat una prompta recuperació. 

Per a l'Assemblea de Joves, aquests fets demostren el govern pretenen acabar amb tota celebració popular que s'escape de les seues mans, volen privatitzar el carrer i tindre'ns a casa callats i submisos.

El comunicat fa responsable d'aquests aldarulls al delegat del govern al País Valencià, l'ex-comunista Ricardo Peralta, que intenta guanyar punts dins el seu nou partit a base de reprimir els moviments socials i al regidor de seguretat ciutadana de l'Ajuntament de València, Miguel Domínguez, obsessionat amb la repressió policial i el control social dels joves benimacleters, enviant-nos cada setmana les seues provocadores patrulles de policies locals.

Des de l'Assemblea de Joves no s'admet que torni a repetir-se i els aconsellen que deixen d'assetjar-nos.

Properament, un grup de veïns i veïnes de Benimaclet convocarant una concentració de rebuig.

 

Per saber-ne més

Benimaclet no serà mai de Rita. Bloc d'un jove maniàtic