dimecres, 14 de gener de 2009

Més de 150.000 persones al carrer a Barcelona contra la massacre a Gaza i pel boicot a Israel


dilluns, 12 gener de 2009
Un immensa marea humana ocupà el dissabte 10 de gener els carrers de Barcelona en suport al poble palestí i contra el règim sionista criminal d'Israel. Va ser una de les manifestacions més grans als Països Catalans des dels temps de les protestes populars contra la guerra d'Irak.
La manifestació era convocada per la plataforma Aturem la Guerra i la Comunitat Palestina de Catalunya, i la Xarxa d'Enllaç amb Palestina, i més de 300 entitats i col·lectius, entre les quals l'esquerra independentista, per demanar 'la fi del bloqueig, les matances i els càstigs col·lectius intolerables que pateix el poble palestí'. La manifestació comptà amb una important presència de la comunitat àrab, amb moltes banderes palestines i estelades i pancartes de suport a la població de Gaza i de condemna de l'estat racista d'Israel.
El mateix dia, a Palma es manifestaren prop de 4000 persones, i a Perpinyà en foren 2000. Dissabte que ve, dia 17 de gener, hi ha convocada una altra manifestació a València, i durant els propers dies, manifestacions arreu del país.