dilluns, 29 de juliol del 2013

L'actor Eugeni Alemany actuarà en l'acte de presentació de la Setmana Cultural Alternativa


Divendres 2
20:30h, Monòleg a càrrec d’Eugeni Alemany al centre Cultural Joan Fuster.
  
Que qui és Eugeni Alemany? Doncs que ens ho conte ell.

Em diuen Eugeni Alemany, sóc de Sueca i fa anys que treballe a la tele (Telecinco, Cuatro,  Antena 3, Canal 9…). He sigut guionista, reporter, presentador, he llogat “patinets” a la platja de El Perelló i ara, a més, faig espectacles teatrals. Gràcies a la meua feina he estat a molts llocs diferents i he conegut a tot tipus de gent.  He informat de molts tipus d’esdeveniments: des de reportatges de cinema com els Oscars, Cannes, Sundance… a competicions esportives de primer ordre com finals de Champions, Roland Garros… passarel·les de moda internacionals com la de Milà, Roma, París… i, a més, he fet la guitza a polítics de tot signe ideològic en
programes com “Caiga Quien Caiga”. Amb Gallardón, més que la guitza, quasi vaig estar apunt de pegar-me un morrejó (http://www.youtube.com/watch?v=jM5rnQ-eswA. Igual, si ens l’haguerem pegat, ara seria ministre. Hi ha qui després de viure moltes coses decideix escriure un llibre amb les seues memòries. Jo m’estime més contar-les. Primer perquè encara estic viu i em continuen passant coses i eixes coses les vaig afegint a cada nova funció. I segon, i més important, perquè hi ha gestos, moviments o cares que si no els explique en persona perden tota la seua força. D’alguna manera la meua vida s’ha acabat convertint en un gran ‘en directe’


Després de 12 anys donant-ho tot per la tele; de treballar en Telecinco, Cuatro o Canal 9; de viatjar pel món fent reportatges per al “Caiga Quien Caiga” o de recórrer tot el País Valencià amb el “Trau la Llengua”, Eugeni Alemany vol compartir la seua visió àcida i molt divertida de la vida. Així que si vols saber com es fan els programes de la tele o perquè el país està com està, no et pots perdre aquest espectacle. S’abonarà un donatiu (3€) a l’entrada del Centre Cultural Joan Fuster.

La Setmana Cultural Alternativa de Beniarrés ja està ací.

Ja fa uns anys que la gent de l'Ateneu Popular Arrels amb la col·laboració d'altra gent anònima anem organitzant la Setmana Cultaural Alternativa de Beniarrés degut a que veiem que el poble necesitava una setmana cultural com a tal i no el que es feia des de l'ajuntament.
Poc a poc, està Setmana Cultural Alternativa hem anat convertint-la en una auténtica setmana cultural on el poble i tot aquell que vullga podrà gaudir d'ella sense que si coste un duro al poble, tot autogestionat per nosaltres.
Gastronomia, teatre, lectura, historia, reivindicació, música, dança... i molt bon ambient i germanor és el que oferim esta setmana tan especial per nosaltres. Participeu de les activitats perque eixe és el nostre objectiu, sense vosaltres no tindria sentit.
" ... baixa al carrer i participa, no podran davant un poble unit, alegre i combatiu."

A continuació la programació:


Divendres 2
20:30h, Monòleg a càrrec d’Eugeni Alemany al centre Cultural Joan Fuster.

Després de 12 anys donant-ho tot per la tele; de treballar en Telecinco, Cuatro o Canal 9; de viatjar pel món fent reportatges per al “Caiga Quien Caiga” o de recórrer tot el País Valencià amb el “Trau la Llengua”, Eugeni Alemany vol compartir la seua visió àcida i molt divertida de la vida. Així que si vols saber com es fan els programes de la tele o perquè el país està com està, no et pots perdre aquest espectacle. S’abonarà un donatiu (3€) a l’entrada del Centre Cultural Joan Fuster.

Diumenge 4
Durant tot el dia, Mural Estellés a càrrec dels Joves del poble a la Replaceta.

A un dels murs del C/ Dr Fleming es realitzarà un mural en homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. S’amenitzarà l’ambient amb música i refrescos. Es convoca a tota aquella gent a qui li agrade la pintura i vulga participar en l’elaboració del mural.

Dilluns 5
19h, Curs de Cuina a Càrrec del Restaurant l’Almàcera de Margarida a l’Ateneu Popular Arrels.

Curs de cuina (places limitades, 10€)amb productes del “terreno” a càrrec de la xef Inés Cardona del restaurant l’Almàcera de Margarida, qui ens ensenyarà a elaborar alguns dels seus deliciosos plats. Caldrà reservar al telèfon 679281381. A l’acabar el curs, soparem allò cuinat al mateix Ateneu.

Dimarts 6
20:30h, Xerrada “Bandolerisme al Comtat” a càrrec de Manel Arcos a la
Placeta de l’Ajuntament.

Xerrada històrica sobre el bandolerisme del segle XIX a les nostres terres, amb casos i vivències que es van donar particularment a Beniarrés i voltants. Intervindran Alexandre Ordinyana (Historiador) i Manuel Arcos (Historiador i escriptor) qui ha publicat diversos llibres i ha realitzat nombrosos treballs d’investigació i conferències relacionats amb el cas del bandolerisme valencià.

Dimecres 7
22:30h, Presentació del Documental “El Valencià a Alacant una Història amagada” a la Replaceta.

Es plasmarà el documental realitzat ara fa poc més d’un any sobre la situació del Valencià a Alacant, el qual , reflecteix els testimonis present en diferents àmbits de vida a la ciutat. Intervindran dos membres del Casal Popular Tio Cuc, les quals ens explicaran en primera persona la situació lingüística de la nostra llengua a la ciutat alacantina.

Dijous 8
22:30h, Recital de poesia a càrrec d’Hèctor Serra, Marc Sempere i tot aquell que vullga participar al Barranc del Port.

Nit de poesia a la llum dels ciris i amb la millor companyia. Intervindran l’aldaier Hèctor Serra (periodista i poeta), qui ens presentarà el seu últim llibre “Trèmolo” i ens recitarà alguns dels seus versos; i el contestà Marc Sempere (de compartir dóna gustet), qui interpretarà poesia de Vicent Andrés Estellés. En acabar les dos actuacions, es convidarà al públic assistent a recitar qualsevol tipus de poemes.

Diumenge 11
21:30h, Sopar a la Fresca i Concert d’Andreu Valor i “El Diluvi” a l’Ermita.

Sopar popular (places limitades, 10€) amb menjar de temporada al costat de l’Ermita, caldrà reservar al telèfon 646062298. Després, a la mateixa ermita, amenitzarà la nit el cantautor contestà Andreu Valor i tot seguit, el grup de la Foia de Castalla “El Diluvi”, que ret homenatge a Ovidi Montllor. Hi haurà beguda fresca durant el concert per a tota aquella gent que ho desitge.

Dilluns 12
20h, Dansà dels Quintos de Beniarrés a càrrec de l’Esportí i Nit dels Farolets amb eixida des de l’Ermita.

Grans i menuts acompanyarem fent cercavila a l’Esportí que ens ballaran la recuperada Dansà de Quintos en diversos punts del poble. A més a més, els xiquets aprofitaran per dur els seus farolets decorats. Acabarem al Pati del Col•legi Perputxent on hi haurà un sopar de baix braç.

Dimarts 13
21:30h, Pujada Nocturna al Benicadell

Tradicional pujada al Benicadell. Eixirem des de l’Ateneu Popular Arrels a les 21:30 amb cotxes particulars. Pujarem i farem nit a la Nevera; i a trenc d’alba ascendirem al pic . Caldrà dur roba adequada per a l’esdeveniment, sac de dormir, aigua, sopar i esmorzar.

Dimecres 14
14h, Paella de benvinguda de les Festes 2013 a l’Ateneu Popular Arrels

Per encetar les festes i després de la pujada al Benicadell, el dia la vespra farem una paella popular (places limitades) per a tota aquella gent que hi vulga assistir. A l’acabar, la Xaranga tocarà pels carrers del poble per tancar la Setmana Cultural i donar la benvinguda a les Festes 2013.