dijous, 3 de juny del 2010

David Segarra: Es una vergüenza que Israel trate de acusar a pacifistas de agresores


En una entrevista telefónica a teleSUR, el periodista David Segarra, recientemente liberado tras permanecer varios días preso en Israel tras la agresión a la Flotilla de la Libertad que llevaba ayuda humanitaria al pueblo de Gaza, afirmó que es una vergüenza que Tel Aviv justifique sus acciones sosteniendo que los soldados hebreos se defendían de los pacifistas.

TeleSUR _ 02/06/2010 El colaborador de teleSUR, David Segarra, quien llegó a Turquía este miércoles tras permanecer preso varios días en Israel, consideró que era una vergüenza que los israelíes justificaran el ataque a la caravana humanitaria argumentando que los comandos se defendían de las supuestas agresiones de los pacifistas que se encontraban armados dentro de las embarcaciones.
En este sentido, el activista mencionó que los únicos objetos que se incautaron en el buque fueron palos y cuchillos de cocina, utensilios que pueden encontrarse en cualquier nave y que de ninguna manera pueden competir con el armamento que portaban los comandos militares que asaltaron las embarcaciones de la Flotilla el pasado lunes.
Segarra reiteró el carácter pacifista de la caravana marítima que sólo transportaba ayuda humanitaria como sillas de ruedas, material sanitario y educativo para el pueblo palestino en la franja de Gaza, enclave que sufre un férreo bloqueo por parte de Israel desde el año 2007.
Comentó que todavía se encontraba en shock por lo sucedido, sin embargo, dijo estar contento y emocionado por haber sido liberado, al igual que por la repercusión internacional que ha tenido la iniciativa pacifista
Acotó que todavía están por investigarse los acontecimientos durante la agresión israelí a la misión humanitaria, no obstante, las muertes y los heridos entre los pacifistas son innegables, sobre todo si se considera que no hubo ninguna baja del Ejército de Israel.
A continuación, teleSUR transmite el texto íntegro de la entrevista:

David, hemos estado pendientes de su suerte durante los últimos días pero cuéntenos ¿Cómo ha vivido estas jornadas desde el pasado lunes?.
Hola buenas tardes, desde Estambul en Turquía. Te cuento que acabamos de llegar hace escasos momentos al aeropuerto de Estambul, hay miles de personas con banderas palestinas recibiéndonos, hemos llegado hace apenas unos momentos, estamos todavía en estado de shock, pero muy muy contentos y muy emocionados de estar libres otra vez y sobre todo de conocer por primera vez el reconocimiento y la repercusión que ha tenido este acto en el mundo.
Han tratando de silenciarlo, al cortar las comunicaciones de los 40 medios internacionales que nos encontrábamos en el (buque) Mavi Marmara en la Flota por la Paz, pero no han podido silenciar al mundo, las voces del mundo se han levantado como nunca y sobre todo lo que más me reconforta es saber que los pueblos de Latinoamérica no se han quedado callados, todo lo contrario, los Gobiernos con una dignidad, que jamás se vio en épocas anteriores, han levantado su voz de condena unánime.
David, pero sabemos que le retiraron los equipos con los que transmitía para nuestra televisora durante estos días, cuéntenos ¿Cómo han sido estos días en prisión, retenido?.
Te puedo contar que el asalto se produjo, lo vivimos en primera persona. Estábamos trabajando en la sala de prensa cuando los helicópteros militares de transporte empezaron a desplegar comandos de élite sobre la borda, con fuego real, con ametralladoras, con granadas de fragmentación y ahí empezamos a ver los primeros heridos. La gente caía, caía y caía. Algunas personas ofrecieron resistencia contra el ataque de una violencia inusitada, con el mayor despliegue militar, con unidades de élite. Estamos hablando de entre 9 y 16 muertos, todavía está por contarse el número de muertos, todavía está por investigarse la posibilidad de ejecuciones en el barco y de desapariciones, todavía hay mucho que investigar, sabemos que hay varios periodistas que fueron asesinados, nosotros mismos vimos a un fotógrafo cómo caía.
David, se habla, según la televisión turca, cómo los comandos israelíes iban con una lista de personalidades a las cuales eliminar y que incluso hay otras denuncias de que algunas de las personas, de los activistas, habían sido lanzados al mar. ¿Tienes alguna constatación o idea o comentario acerca de este tema?.
Eso todavía está por confirmarse. Mañana (viernes en esa parte del mundo ) habrá una reunión con la organización turca IHH, de la que hay que destacar que ha sido la que ha liderado a los presos, a los 800 presos, incluidos los 40 miembros de la prensa internacional, de las mazmorras y de las cárceles israelíes, y de la organización Free Gaza y del resto de organizaciones. Se va a hacer una evaluación de todas estas situaciones pero si te puedo asegurar que había fuego indiscriminado y, por otro lado, había algunas personas a las que se buscaba, todo esto, por supuesto, tiene que confirmarse, tiene que haber una investigación, pero sobre todo lo que a nosotros como prensa, y a las 800 personas que se encontraban en el barco, más nos reconforta es saber que el mundo no ha callado, que el mundo ha levantado su voz de condena unánime frente a un ataque militar contra población, contra activistas y contra periodistas total y absolutamente desarmados.
¿Cómo fue el momento cuando fuiste capturado en la flotilla, cómo fue esta situación ?
Te puedo contar que nos encontrábamos en la sala de prensa cuando en cierto momento todas las comunicaciones desparecieron, cayó internet, cayó la televisión, los satélites, los teléfonos y en ese momento nos imaginamos que fue un acto de guerra electrónica de la armada israelí, en ese momento salimos con nuestras cámaras para ver qué estaba sucediendo en el exterior y nos encontramos con los comandos que estaban en las lanchas rápidas y vimos también cómo se desplegaron en helicópteros y vimos los disparos indiscriminados con fuego real y con granadas de contusión y de sonido, empezamos a ver cómo caían las primeras víctimas y allí fue cuando seguimos grabando y empezamos a ver víctimas y más víctimas
¿Que hay de la aseveración de Tel Aviv de que sus soldados actuaron en defensa propia ante el ataque de los pasajeros del buque?
Bueno, esa es una falta de vergüenza absoluta, realizar esas declaraciones, nos envían dos buques de la armada , submarinos , helicópteros de guerra y unidades de élite comando contra personas desarmadas y civiles. Cuando hay disparos indiscriminados y ataques con granadas, cuando hay entre nueve y dieciséis muertos por parte de la flota y no hay ni un solo muerto por parte de los comandos de élite israelíes, esas declaraciones son una absoluta desvergüenza; gracias a Dios que ni un solo gobierno, ni un solo medio ha podido comprar la narrativa de una historia tan absurda y tan criminal
Israel insiste en que en la embarcación había armas y municiones. ¿Nos puedes reiterar lo qué contenía esta ayuda humanitaria que iba dirigida al pueblo de Gaza?
Ante todo desmentir esa acusación, lo que ellos mismos han mostrado ante la televisión son palos de madera y cuchillos de cocina, es decir elementos que se encuentran en cualquier barco del mundo, eso en una primera parte; en segundo lugar, estos objetos no son capaces de enfrentar una unidad bélica armada hasta los dientes con todo tipo de medios militares. Por otro lado, te puedo decir que ese convoy lo que llevaba era ayuda humanitaria, sillas de rueda y material sanitario y educativo.

El 8 de juny, cap a la vaga general


Lluitant aturarem les retallades.
EL 8 DE JUNY, TOTES I TOTS, AVANCEM CAP A LA VAGA GENERAL!!
Davant la convocatòria generalitzada de vaga de la funció pública arreu de l'estat espanyol pel proper 8 de juny de 2010, i davant la "impossibilitat" actual de convocar una vaga general nacional arreu dels Països Catalans, des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, manifestem públicament:
Que la COS, de forma coordinada i conjunta amb l'Esquerra Independentista, convoca una Jornada de Lluita Nacional per al mateix 8 de juny, per tal de reforçar i amplificar en un sentit clar de classe i solidari aquesta vaga. Per a això, la COS hem notificat oficialment la convocatòria de vaga general a les comarques de la Comunitat Autònoma de Catalunya i de la Comunitat Autònoma del País Valencià, per poder tenir la cobertura legal necessària a l'hora de convocar piquets, de tal forma que cap persona quedi desprotegida davant la repressió policial o patronal.
Que aquesta convocatòria és una passa més a assolir en el camí d'enfortir la unitat d'acció amb tots els col·lectius socials, polítics i sindicats que de forma directa o indirecta lluiten per l'alliberament personal, de classe i nacional dels Països Catalans; i de cares a la futura i cada vegada més urgent Vaga General, no com un fi per si mateix, sinó per avançar amb peu ferm cap a la República Socialista dels Països Catalans.
Que aquesta Jornada de Lluita busca sumar i possibilitar que qualsevol persona treballadora, ocupada o aturada, estudiant o pensionista, pugui participar activament de totes les accions, piquets, etc., que s'hi convoquin, així com organitzar-ne directament, amb totes les garanties i cobertura legal possibles.
Així, el govern espanyol i les respectives administracions autonòmiques del nostre país (PsoE, tripartits, PP, CiU, etc.), les direccions de CCOO i UGT i les diverses patronals, s'han plegat davant les exigències del gran capital representats per les direccions del BBVA, Banc Santander, l'FMI, i les altes institucions de la UE.
Així s'han reforçat les polítiques de desmantellament del sector públic. Així, de forma antidemocràtica, han aprovat un seguit de mesures antisocials (retallada salarial mitja del 5% pels treballadors públics, eliminació de la prestació per naixements, congelació de les pensions, augment d’impostos indirectes, copagament sanitari, etc.), que acompanyades d'una reducció dràstica del pressupost en serveis socials degraden encara més el sector públic i els serveis que en depenen.
S'impulsa una reforma laboral que aprofundirà la precarització del treball; abaratint l'acomiadament i fomentant una ocupació més inestable; posant tot el mercat laboral en mans de les ETT; l'adopció de 2 noves formes de contractació per a joves (amb a un contracte de “formació” amb sous de misèria fins als 30 anys, i el foment d'un "contracte" precari juvenil que permetrà ocupar joves llicenciats sense cotització, dret a indemnització i amb salari per sota del Salari Mínim Interprofessional). Per últim, la retallada salarial al sector públic pretén servir "d'exemple" al sector privat perquè redueixi, encara més, els salaris.
L'actual crisi internacional és fruit de la dinàmica acumulativa del propi sistema capitalista. Els excessos de les elits econòmiques, polítiques i sindicals, al servei de les grans multinacionals i grups financers, ens han portat a una situació desesperada per la immensa majoria de les persones treballadores. Els mateixos que fa dos anys van enfonsar el sistema financer internacional, són ara els que marquen als estats les politiques que han d'aplicar per garantir els escandalosos beneficis d'uns pocs, a costa de la misèria de cada vegada més companyes i companys... Com sempre les persones treballadores hem de pagar els seus desastres.
Ja toca sortir als nostres carrers, places i barris per cridar ben alt contra les retallades salarials i de drets socials; contra els pactes "socials"; per dir un NO ben alt a la nova Reforma Laboral!! Prengam els carrers en defensa del sector públic! Per la defensa de la dignitat i els drets de totes les persones treballadores, ocupades, aturades, estudiants o pensionistes!! Avancem pel repartiment del treball i la riquesa!!
Pel nostre alliberament com a persones, com a classe i com a poble!!
AVANCEM CAP A LA VAGA GENERAL NACIONAL!!

Per la unitat de la llengua, per la dignitat de la nostra cultura: pel .cat al País Valencià


Comunicat d'Endavant en relació a la petició de "compromís" a les Corts Valencianes de solicitar un domini .val

Davant la petició a les Corts Valencianes per part del Bloc Nacionalista Valencià mitjançant la coalició Compromís de demanar els dominis d'internet .val i .pva, des d'Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional) volem manifestar el següent:

Considerem equivocada l'argumentació de “promoció de la llengua i cultura valenciana” esgrimida pels autors de la proposta (Bloc-Compromís). Els valencians i les valencianes ja tenim un domini per la nostra llengua i cultura: el domini .cat. Aquest és el domini que s'hauria de proposar si el que vol és reforçar l'ús i la dignitat de la llengua i la cultura dels valencians. El .cat és domini que ja utilitzen multitut d'entitats, associacions, organitzacions, i fins i tot, institucions públiques valencianes. Cal assenyalar també que entre els usuaris del .cat s'inclouen ajuntaments i corporacions locals governats pel mateix BNV, o on aquest partit té representació política.

Els intents de crear altres dominis per algunes variants de la nostra llengua, com ara el .val front al comú .cat, només serveixen per fomentar el secessionisme lingüístic i la fragmentació de la nostra cultura i del nostre poble. La nostra llengua i la nostra cultura s'afebleix quan es divideix i al País Valencià ja en tenim prou experiència dels efectes nocius que ha tingut el secessionisme: autoodi, aculturació, espanyolisme, substitució lingüística,...

Aquestes propostes responen a l'ambigüitat política que cacteritza al BNV. La cacera de bruixes al País Valencià contra el catalanisme auspiciada per l'estat i la dreta ha fet que sectors del nacionalisme valencià intenten defugir la identificació amb allò que sone a català. Així, en bona part, el BNV aspira a millorar els seus resultats electorals a partir de l'antic votant blaver, però, sense perdre el gruix de votants del nacionalisme fusterià històric. Considerem molt perjudicials aquesta mena polítiques que, com ara la proposta del .val, segueixen indirectament (i sovint inconscientment) el guió traçat per l'estat i la dreta espanyolista de dividir els Països Catalans pel seu nexe més evident: la unitat de la llengua i la cultura.

Així mateix recordem que els dominis d'internet propis de territoris concrets tenen, segons l'estàndar reconegut internacionalment, una longitut de 2 lletres -i no de tres- (.es i .fr en el cas dels estats que ocupen el nostre poble). Aquest ha de ser el tipus de domini que hauriem de tenir els Països Catalans per ser reconeguts com a nació a internet.

Denunciem també les polítiques que ens neguen el dret a tenir un domini d'internet propi per als Països Catalans, i per tant, que no siga l'espanyol o francés. Com en el cas del secessionisme, aquestes polítiques només persegueixen dividir i destruir el nostre poble.

Per la dignitat de la nostra llengua i cultura: no al secessionisme, no al .val !


Lluitem per la plena independència dels Països Catalans!


Endavant, Organització Socialista d'Alliberament Nacional
Països Catalans, 25 de maig de 2010

Davant les retallades socials i contra la futura reforma laboral: el 8 de juny totes al carrer!

Davant les mesures "d'ajust" proposades pel govern espanyol i la futura reforma laboral que s'aprovarà a principis d'aquest mes, que precaritzarà més les nostres condicions laborals, Endavant (OSAN) convoca a la vaga del 8 de juny. Eixir al carrer en massa és l'única manera d'aturar el neoliberalisme i construir un futur digne per a la classe treballadora.

El govern de l'Estat espanyol ha anunciat un paquet amb 10 mesures, que segons ell volen limitar els efectes de la crisi. En realitat són un primer pas en el desmantellament de les míseres polítiques socials existents, i, per tant, un cop dur per a la classe treballadora que és qui realment està patint aquesta crisi.

Entre aquestes mesures destaquen: l'eliminació del xec nadó de 2500 euros; la no-aplicació de les pujades anuals a les pensions (és a dir, la rebaixa del seu valor real); les rebaixes salarials als treballadors públics; l'eliminació de la possibilitat de reducció de jornada prèvia jubilació; retallades en la sanitat pública, reduint tractaments i medicaments; l'enduriment de les condicions per beneficiar-se de la llei de dependència; la reducció de la inversió pública en un moment on l'atur està en màxims històrics; i l'exigència de mesures semblants als governs de les comunitats autònomes.
Aquestes mesures ja estan aplaudides pels “pares” de les mesures neoliberals, la Unió Europea (UE) i el Fons Monetari Internacional (FMI), que no amaguen els seus objectius de privatització, eliminació de les polítiques socials i liberalització total del mercat laboral. L’estat espanyol està experimentant el mateix procés que Grècia. Aquesta retallada de polítiques socials és un primer pas que vindrà ràpidament acompanyat de fortes retallades dels drets dels treballadors en la futura reforma laboral, segons el full de ruta que està marcant la patronal i la banca, que malgrat ser els responsables de la crisi, en són també els principals beneficiaris. Ni el govern del PSOE-PSC, ni el PP, ni cap partit institucional té la menor intenció de defensar els drets de la classe treballadora, perquè són còmplices del xantatge de l'FMI, la UE i la patronal espanyola i catalana per tal que siguin imposades les polítiques econòmiques neoliberals que els són favorables malgrat el seu fracàs evident.
És del tot imprescindible que el conjunt de la classe treballadora als Països Catalans respongui clarament, contundent i unitària per a exigir una veritable sortida de la crisi, la que patim les classes populars, i no un nou espoli amb l'excusa de la crisi. Enfront les retallades socials i laborals que pretenen imposar, cal exigir tot el contrari: el repartiment del treball i la riquesa. Permetre que s’aprovin les seves mesures implica multiplicar la precarietat actual i hipotecar el nostre futur. El conjunt de treballadors i treballadores no pot restar en la passivitat a la que l’han impulsat les cúpules de CCOO i UGT, que fan el joc al govern i al capital.

Des d’Endavant (OSAN) reivindiquem:

Que es redueixin els sous dels alts càrrecs de les empreses.
Que el salari del conjunt de la classe política s’equipari al del funcionariat corrent.
Que s’augmentin els impostos a les grans fortunes.
Que s’acabi amb l’economia submergida i la contractació en “negre”.
Que s’incrementi la inversió pública en funció d’interessos socials (sanitat, educació, serveis socials,...), i per tant que s’eliminin del pressupost les despeses militars i les subvencions a l’església.
Que si es vol reduir despeses de l’erari públic es dissolguin les forces d’ocupació espanyoles.
Que es creï treball digne augmentant els serveis públics de qualitat.
Que es nacionalitzin bancs, caixes i empreses que amenacin amb la deslocalització.
Que es respectin els convenis.
Que es prohibeixin les hores extres i es redueixin les jornades a costa dels beneficis de la patronal i no dels salaris de la classe treballadora.
Que s'aturin els desnonaments i es posin els habitatges buits a disposició de qui els necessita.

Aquest és un projecte per a la classe treballadora dels Països Catalans. Cal defensar-lo front al projecte neoliberal de l'Estat Espanyoli la UE, la patronal, la banca i l'FMI. Cal una vaga general que defensi els nostres drets.

Cal sortir al carrer en defensa dels serveis públics, les pensions i els drets laborals!

Contra l’atur i les retallades socials, solidaritat i consciència de classe!!

Si lluitem podem guanyar!

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)
Països Catalans, Juny de 2010