dijous, 26 de febrer del 2009

Un estudiant del SEPC és posa en vaga de fam per una Universitat pública i de qualitat.

entrevista kaosenlared

Dilluns 23 de febrer al migdia, Tomàs Sayes, estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha iniciat una vaga de fam per exigir a les autoritats universitàries que replantegin els seus posicionaments i facin cas a les demandes del moviment estudiantil.

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans recolza aquesta nova forma de protesta i considera que el mecanisme adequat per a solucionar el conflicte obert a les universitats és paralitzar l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i iniciar un procés de debat profund sobre el rumb que ha de prendre la universitat.

Segons ha fet públic el SEPC en una compareixença a Cerdanyola del Vallès el 23 de febrer de 2009:

vaga fam uab

"Avui, dilluns 23 de febrer, s’ha iniciat una nova forma de protestar contra la imposició de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES). Aquest migdia, un estudiant de la UAB s’ha declarat en vaga de fam com a mostra de rebuig al comportament i les actituds de les autoritats universitàries davant de les mobilitzacions i reivindicacions estudiantils.

Després d’anys de mobilitzacions, accentuades en aquests últims mesos, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha decidit donar inici a aquest nou tipus d’acció de protesta, tan contundent i extrema, per l’actitud mostrada per les autoritats universitàries.Respecte els motius que han provocat que s’hagi arribat a aquesta situació, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans vol constatar:

  • Que l’actitud de les autoritats universitàries des dels inicis de les mobilitzacions s’ha caracteritzat per ignorar per complet les demandes del moviment estudiantil, que es basen en aplicar una moratòria al procés de Bolonya i iniciar un procés de debat profund sobre el rumb que ha de prendre la universitat pública.
  • Que la negativa de les autoritats universitàries a prendre en consideració les peticions del moviment estudiantil denota una manca d’esperit democràtic per part dels responsables d’unes institucions que han de defensar els principis en que es basa la democràcia.
  • Que l’única reacció dels responsables de les institucions universitàries a les protestes ha estat la repressió i la criminalització dels estudiants mobilitzats en defensa de la universitat pública.

L’objectiu d’aquesta vaga de fam és fer recapacitar a totes les autoritats universitàries, i que modifiquin els seus comportaments i actituds respecte les reivindicacions estudiantils. Concretament,
el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) vol manifestar que:
  1. Totes les negociacions entre les autoritats universitàries i els estudiants han de basar-se en les demandes que s’estan realitzant des del moviment estudiantil. Aquestes demandes són la paralització del procés de Bolonya, mitjançant una moratòria als nous plans d’estudi, i l’obertura d’un procés de debat entre tots els estaments universitaris (Professorat, PAS i Estudiants) per marcar el rumb de la universitat pública.
  2. S’ha d’aturar la criminalització que pateixen els estudiants crítics amb l’EEES. Això significa que s’han de desactivar tots els mecanismes coactius i sancionadors que existeixen a les universitats, i, per començar, s’han de deixar sense efectes les sancions imposades a 28 estudiants de la UAB. També hi ha d’haver un compromís, per part de tots els rectors, de resoldre pacíficament i amb diàleg tots els afers i conflictes que s’originin dins dels recintes universitaris, rebutjant així utilitzar instruments basats en la força.

Per tal de sortir de l’actual estancament en que es troba el conflicte universitari, e
l Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, organització estudiantil majoritària als claustres universitaris, presentem la proposta "Construïm la universitat pública del futur,que posa els fonaments del procés de debat i de transformació que necessita la universitat, que ha d'estar marcat per la participació plenament democràtica i en pla d'igualtat dels diversos membres de la comunitat universitària."


Advertisement



Participem de les mobilitzacions en contra de l'Autovia.



Des de l'Ateneu Popular Arrels participem de la convocatòria de crida per la paralització de l'autovia Villena-Muro que realitza la Plataforma Salvem la Valleta. No a l'Autovia. La excursió serà el diumenge 1 de març i eixirà de Bocairent fins Agres. Tota la gent interessada en vindre amb nosaltres haurà d'estar a les 8:30 en l'Ateneu Popular Arrels, C/ Dr.Orero, 11. Beniarrés. Tornarem a hora de dinar. Per més informació consulteu: www.salvemlavalleta.org

dimecres, 25 de febrer del 2009

Gaudim-ne

Escrit estret del bloc de Toni Cucarella, escriptor de Xàtiva compromés amb el projecte de Països Catalans, un dels mes grans escriptors que hi ha actualment en llengua catalana. http://blocsmesvilaweb.cat/bloc/5724


M'agradria ser un home de fe, i poder pensar i creure que hi haurà un raig de justícia, i que uns quants dels qui han fet fortuna al caliu de la corrupció al País Valencià, posem per cas Camps, Fabra, qui sap si també el capo di capos Zaplana, passaran un temps en la presó. M'agradaria ser un home de fe, però amb els espanyols no s'hi pot confiar. I la justícia que ha de jutjar aquests corruptes és espanyola, ai!

Amb tot, veure'ls bramar, descompondre's, cloquejar com pollastrots indignats, fent proclamació tan vehement com ridícula d'una honestedat que fins avui havien ignorat i menystingut, certament fa molt de goig. Gaudim-ne mentre dura, que potser no serà gaire.

 


dimarts, 24 de febrer del 2009

Qué és Blocarrels?

Blocarrels és un nou projecte creat per la gent que fa possible l'Ateneu Popular Arrels; en aquest projecte, en format blog, volem donar la nostra visió del món a tota la gent interessada, per això utilitzarem texts, notícies, vídeos, tant realitzats per nosaltres com per altra gent i/o col·lectius afins a les nostres idees (ecologistes, independentistes, antifeixistes, socialistes, antipatriarcals, anticapitalistes...)

També realitzarem una agenda on penjarem les activitats que anem portant a terme, així com també, activitats que, tot i no ser organitzades per nosaltres, trobem interessants.

Blocarrels està pensat per que siga un lloc d'informació, formació i d'agenda cultural oberta a la gent, per això, hem obert en cada notícia la possibilitat de comentar-la, sempre, des del respecte. A més a més hem posat un email a disposició de la gent per poder enviar notícies, activitats, propostes, demanar informació... el correu electrònic és ateneuarrels@gmail.com.

Esperem que trobeu el nou projecte interessant i que s'animeu a col·laborar, informar-se i/o formar part d'ell, ja sabeu on som.

dilluns, 23 de febrer del 2009

Operació policial contra l'antifeixisme malagueny amb dèsset joves detinguts


Segons denúncia la Coordinadora Antifascista de Malaga en un comunicat, des del dimecres passat s'han produït més d'una desena de detencions de joves pertanyents al moviment antifeixista de la ciutat andalusa per part de la Policia Nacional. El col.lectiu antifeixista ha denunciat l'arbitrarietat de les detencions, que es manifesta en la poca claredat dels fets imputats i en que la majoria d'aquestes s'han produït mitjançant cites falses de la Policia als detinguts. Durant el cap de setmana, amics i familiars dels detinguts s'han concentrat a les portes de la comissaria, i han realitzat una manifestació de suport que ha congregat alguns centenars de persones. Els moviments socials malaguenys han denunciat que tot es tracta d'un muntatge per criminalitzar els moviments socials, i destaquen la gran operació sense precedents que ha desenvolupat la policia, fent registres domiciliaris, confiscant ordinadors i telèfons mòbils i sense gaires explicacions als detinguts i els seus familiars al haver-se decretat el secret del sumari. A l'espera de més informació, des d'Antifeixistes.org ens solidaritzem amb els antifeixistes malaguenys i anirem informant així com anem rebent informació sobre el cas.

 

WEB DE LA COORDINADORA ANTIFASCISTA DE MÁLAGA

Controls i càrregues policials en la celebració del Carnestoltes a Benimaclet


Controls i càrregues policials en la celebració del Carnestoltes a BenimacletUn impressionant i desmesurat dispositiu de la policia local de València i la policia nacional espanyola amb desenes d'uniformats, cotxes policials i furgones van bloquejar tots els carrers d'accés a la Plaça major de Benimaclet, lloc on tradicionalment se celebren els carnestoltes. Des de primeres hores de la nit, es dedicaren a establir controls identificant i escorcollant a tothom que intentaven passar. La gran part de les milers de persones que volien gaudir de la festa no pogueren accedir-hi i es van concentrar a altres carrers de la rodalia. Aquells que si pogueren entrar, foren expulsats de la plaça a base de brutals càrregues injustificades. Càrregues que es repetiren per altres carrers del poble, provocant el pànic entre els assistents als carnestoltes, segons l'Assemblea de Joves que ha emès un comunica de denuncia. (Veure vídeo)
 

L'Assemblea de Joves de Benimaclet  es creu que la justificació de la presència policial sigui el de pretendre garantir “seguretat” i el “descans” dels veïns, doncs sempre que hi són presents, la seguretat i el descans dels veïns es veuen atacats. La nota recorda que des de feia un quants anys el Carnestoltes es feia sense cap tipus de presència policial i evidentment, sense cap tipus d'incidència, però també remarcarca que encara es té el trist record de fa 6 anys quan la policia s'enfrontà a les milers de persones que gaudien de la festa, provocant desenes de ferits i detencions.

Ara mateix, es desconeixen el número de persones ferides i contusionades o si hi ha cap detingut i l'Asssemble de Joves de Benimaclet se  solidaritza amb totes elles i desitgja aviat una prompta recuperació. 

Per a l'Assemblea de Joves, aquests fets demostren el govern pretenen acabar amb tota celebració popular que s'escape de les seues mans, volen privatitzar el carrer i tindre'ns a casa callats i submisos.

El comunicat fa responsable d'aquests aldarulls al delegat del govern al País Valencià, l'ex-comunista Ricardo Peralta, que intenta guanyar punts dins el seu nou partit a base de reprimir els moviments socials i al regidor de seguretat ciutadana de l'Ajuntament de València, Miguel Domínguez, obsessionat amb la repressió policial i el control social dels joves benimacleters, enviant-nos cada setmana les seues provocadores patrulles de policies locals.

Des de l'Assemblea de Joves no s'admet que torni a repetir-se i els aconsellen que deixen d'assetjar-nos.

Properament, un grup de veïns i veïnes de Benimaclet convocarant una concentració de rebuig.

 

Per saber-ne més

Benimaclet no serà mai de Rita. Bloc d'un jove maniàtic 

El meu nom és Calp.

Des del passat 4 de desembre, el topònim CALP és l'únic oficial d'esta localitat de
la Marina Alta, gràcies a l'aprovació pel ple municipal Unes setmanes més tard, un grup d'europeus residents a Calp, amb el suport mediàtic
del diari ultraespanyolista EL MUNDO, va encetar una campanya de recollida de
signatures en contra de l'oficialització del topònim històric de la localitat.

L'aprovació definitiva de la denominació CALP haurà de ser ratificada per la
Generalitat Valenciana, així que et demane que envies un correu a
elmeunomescalp@hotmail.com, on només has d'indicar el teu nom i el teu NIF.
Les signatures favorables a la nomenclatura tradicional d'esta ciutat seran
entregades al Registre General de l'Ajuntament de Calp.

Forasters vindran, que de casa ens trauran. EL MEU NOM ÉS CALP!

Més informació sobre la campanya, ací
<
http://mascarat.blog-activo.com/>
.

dimarts, 17 de febrer del 2009

Excursió en defensa de la Valleta

El pròxim 1 de març, el centre excursionesta d'Ontinyent a programat una excursió per la defensa de la Valleta. El programa serà el següent:

  • Eixida a les 9:00h. des de l'antiga estació de Bocairent.
  • El recorregut serà al llarg de l'antiga via del tren Xitxarra, pel mig de la valleta, més o menys per on volen costruir l'autovia. Serà d'uns 12,5 km. Cal portar emortzar per fer una descans a mitat camí.
  • El final de l'excursió serà en Agres en la plaça de l'Assud, on, cap a 12:00 del migdia, es llegiran dos manifest en defensa de la Valleta i pel desenvolupament racional del seu territori i de la seua gent, un de part del grup excursionista i un altre per part de la plataforma.

Encara que l'excursió és totalment gratuita, hi han 2 opcions d'inscripció per facilitar el trasllat dels assistents (per a qui vullga sol·licitar-lo):

  1. 5€ adult i 3€ menor: Trasllat a les 13:30 des d'Agres fins l'antiga estació de Bocairent
  2. 6€ adult i 4€ menor: Eixida a les 8:30 des d'Ontinyent (des del Barranquet) fins a Bocairent. En acabar la llegida del manifest, el mateix autobus ens tornarà a Ontinyent

Hi ha fins el 26 de febrer per fer la inscripció:

  • Caixa Ontinyent: 2045 6001 53 3000467772
  • CAM: 2090 0547 040000325

Per més informació telèfon del Centre excursionista D'Ontinyent 606515619, o al correu de la plataforma plataforma.vallagres@gmail.com

dilluns, 16 de febrer del 2009

20 de febrer: la crisi que la paguen ells!

20 de febrer: la crisi que la paguin ells!PDFImprimirCorreu
dilluns, 16 febrer de 2009
  • El proper divendres 20 de febrer, diverses organitzacions, així com la campanya "Que la crisi la paguin els rics", han convocat una jornada de mobilització i han fet una crida a organitzar i participar en tota mena d'accions descentralitzades.

La crisi l'han provocat els rics, bancs i caixes. Que la paguin ells!

20 febrerLa bombolla financera provocada per l'escalada especulativa dels banquers va esclatar aquest passat 2008. La fallida de l'immens negoci muntat al voltant del credit hipotecari, l'especulació immobiliària i de tota mena de 'productes financers' destinats a enriquir una minoria, ha acabat provocant l'enfonsament de nombrosos bancs, i forçant la intervenció dels governs per rescatar-los de la bancarrota. Els mateixos que han defensat sempre que els estats no podien intervenir en l'economia per defensar els drets de la majoria, per garantir els serveis socials o per a defensar lllocs de treball dignes, ara han exigit els diners de tots per a salvar els seus astronòmics benefics.

Així, mentre la banca tornava a presentar resultats anuals amb benefics, ha tallat l'aixeta del crèdit, escanyant els milers i milers de persones que s'han endeutat seguint el seu consell, i ofegant l'economia productiva, ja que prefereixen destinar els ajuts públics a tapar els seus forats i seguir oferint guanys als seus accionistes amb l'ajut dels diners públics que els donen els bancs centrals, provocant així la destrucció de milers de llocs de treball. El govern de l'Estat, com les autoritats europees, que no han mogut mai cap dit per defensar els llocs de treball ni el benestar dels i les treballadores, ara han corregut a ajudar les grans empreses financeres, sense posar-los cap condició.

La crisi econòmica, avui ja recessió, que ha desencadenat l'actuació de bancs i caixes,  ha provocat el tancament de nombroses empreses, moltes altres aprofiten la situació per a deslocalitzar la producció a països amb menys drets laborals, o per a retallar sous i empitjorar les condicions de treball.

Avui, més de 900.000 treballadors i treballadores dels Països Catalans són a l'atur, que aquest passat any ha pujat un 60% més. Milers de persones han perdut els seus habitatges, i centenars de milers més s'enfronten a greus dificultats per fer fornt a hipoteques i lloguers. Molts milers de persones deixaran de cobrar els propers mesos cap mena de prestació d'atur. Ara es fa més evident encara que les polítiques neoliberals antisocials implantades els darrers anys per tots els governs han empitjorat les proteccions socials i afavorit l'enriquiment d'uns pocs a costa de tots nosaltres.

Aquesta crisi ha demostrat que les polítiques liberals augmenten encara més la desigualtat, que deixant les mans lliures als més rics, és el propi funcionament d'aquest sistema capitalista el que duu al descontrol d'arribar a enfonsar el mateix sistema financer, arrossegant a la bancarrota l'economia mundial. I ha demostrat la fal·làcia del seu discurs quan ha exigit la intervenció dels estats per a arreglar un sistema que no funciona, i que no només no és capaç de garantir el benestar de la majoria, si no que ni tan sols pot evitar el col·lapse de la seva pròpia dinàmica.

Davant d'aquesta situació hem d'alçar la veu, hem de deixar ben clar que ens oposem a pagar la crisi que han provocat ells, que no tenim cap intenció de seguir acceptant que el govern segueixi estant al servei d'aquests paràstis, afavorint els bancs i els seus accionistes, mentre manté les retallades socials, mentre permet que les grans empreses acomiadin milers de persones, mentre segueixen privatitzant serveis socials, ensenyament i sanitat.

La crisi que la paguin ells: 20 de febrer sortim al carrer!


Capitalisme és crisi:

crisi[+]  Idees per entendre la crisi econòmica i les seves conseqüències.

Llibret publicat per Endavant pretén exposar amb brevetat algunes de les idees necessàries per entendre la crisi econòmica, entenent que es tracta d'un fenomen indestriable del funcionament del sistema capitalista.

Fa un repàs dels esdeveniments succeïts més destacats i les conseqüències que ha provocat, des d'un punt de vista anticapitalista i posant l'accent en les repercussions sobre la classe treballadora.

 [+] Altres textos d'Interès:

[+] Dinàmiques locals: Alacant en crisi //// Sabadell en crisi //// Sant Andreu (Bcn)

La victòria en el referèndum dóna solidesa a Chávez per aprofundir el procés revolucionari

Per 54,36% vots a favor, davant del 45,63% en contra, els veneçolans van decidir ahir diumenge que no hi hagi límit perquè un candidat es pugui presentar a la presidència del país. Això significa que Hugo Chávez es podrà presentar a les properes eleccions presidencials.

>> Comunicat Brigada Catalana-Veneçolana Alí Primera: Victòria del SÍ a Veneçuela. Consolidació i contradiccions de la Revolució Bolivariana

"Avui ha guanyat la veritat contra la mentida, ha guanyat la constància d'un poble. Avui hem obert de bat a bat les portes del futur", ha expressat un Chávez satisfet en conèixer el resultat des del balcó del Palau de Miraflores. I ha afegit: "Avui surt reforçat el socialisme bolivarià davant del món, avui surt reforçada la Revolució Bolivariana davant del món".

Aquesta victòria dóna tranquil·litat al procés bolivarià per continuar treballant en el que ahir Chávez va anomenar "èxits de la la Revolució aquests darrers 10 anys" i poder aprofundir-los de cara al futur: "Hem de revisar tot el que hem fet i començar a rectificar, a ajustar, a enfortir els aspectes econòmics i socials. Les missions socials encara s'han de reforçar més. I després estarem en condicions, en millors condicions, a partir de 2010, per continuar obrint nous horitzons, nous espais.

 

Comença el tercer cicle de la Revolució Bolivariana 
Des del balcó de Miraflores, el president veneçolà va afegir que amb la victòria del 'sí' començava "el tercer cicle històric de la Revolució Bolivariana del 2009 al 2019": "Jo estic preparat, hem obert les portes dela futur per continuar transitant el camí, i quin camí és vostès ho saben, és el camí de la dignitat de l'home, de la dona, de la dignitat del poble, i aquest camí no té altre nom, és el socialisme". 


Anàlisi dels vots
Una mica més de 6 milions de veneçolans han votat afirmativament. Això significa que els partidaris del procés revolucionari bolivarià han tornat a acudir a les urnes. Ara fa més d'un any, quan es va celebrar el referèndum constitucional, els vots per Chávez van caure a 4 milions, fet que es va interpretar com un vot de protesta perquè alguns sectors no estan prou contents amb els avenços del procés veneçolà i consideren que continuen pràctiques com la burocràcia i la corrupció, tant exteses abans de la primera victòria de Chávez el 1998. El resultat fins i tot supera la victòria amb 5,8 milions de persones que el 2004 van votar per evitar que Chávez hagués de plegar, tal com havia demanat l'oposició.

Aquet cop, però, l'oposició ha aconseguit superar el nombre de votants que li acostumen a donar suport (uns 4 milions): el 'no' ha obtingut més de 5 milions. Aquesta xifra és superior, fins i tot, al 4,5 milions que el desembre de 2007 van fer fracassar la reforma constitucional a les urnes.

La participació va ser molt elevada: fins a un 70% de veneçolans van acudir a les urnes.

Solidaritat amb una xica prenyada agredida en el metro

Hola mares, pares, fills i filles:
 
Ahir una dona prenyada equatoriana va ser agredida físicament i insultada per dos vigilants del metro de València, tot i que ella els havia cridat repetidament que estava prenyada. Li van fer una clau per immobilitzar-la que li ha causat un esquinç cervical, sense parlar del disgust que es devia emportar en haver d'escoltar "negra de mierda". Imagineu-vos com estava de nerviosa que no podia ni trobar el bitllet! 
 
Bo, podeu llegir la informació completa a la notícia del Levante que us adjunte a sota.
 
Us propose que aneu a la pàgina web de Metro Valencia, a la secció d'Atenció al Client-Suggeriments i que ompliu el formulari amb la vostra informació personal i un text de queixa. Per facilitar-vos la feina, us propose un text model que podem enviar tots i totes.
 
Gràcies per la vostra solidaritat i no dubteu a reenviar aquest correu al màxim de gent possible.
 
Aitana Guia
Mare d'Oriana, que ja quasi té 13 mesos.
 
 
Enllaç del formulari: https://www.metrovalencia.es/atencion-al-cliente-sugerencias?page=146


Tema: Atención al cliente-quejas
 
Suggeriment de text:
 
Com a usuari del metro de València i després de llegir una preocupant notícia al Levante (15-02-09) sobre una dona equatoriana prenyada de dos mesos que ha estat agredida per dos vigilants de seguretat i un revisor al metro de València, voldria exigir que es prenguen les següents mesures:
1)      Que s'òbriga una investigació interna per aclarir el comportament improcedent del personal de vigilància i control. És completament inadmissible que una dona prenyada que viatja amb bitllet acabe amb un esguinç cervical i una crisi de nervis per l'abús d'autoritat i força d'uns vigilants de la seua empresa. Vull rebre notificació escrita dels resultat d'aquesta investigació.2)      Que s'introduesca amb obligatorietat un curs de formació en drets humans i prevenció del racisme i la xenofòbia a tot el personal que treballa, bé directament contractat per metro de València, bé a través d'una empresa subcontractada. És inadmissible que un vigilant d'una empresa pública amenace a una viatgera amb el crit "negra de mierda" i "me he quedado con tu cara".3)      Mentre es demostra judicialment que els dos vigilants i el revisor han abusat d'autoritat, han utilitzat la força indegudament i han proferit insults racistes, demane que siguen apartats cautelarment qualsevol funció que requeresca contacte amb el públic i, si es demostren els càrrecs, que siguen acomiadats immediatament de la seva feina.  
 
 
 
Levante-EMV.com » Valencia
denuncia
Una ecuatoriana embarazada denuncia la agresión de dos vigilantes del metro
La mujer relata que le hicieron una "llave" y la llamaron "negra de mierda"
 
José Parrilla, Valencia
Una ecuatoriana de 30 años de edad y embarazada de dos meses ha denunciado a dos vigilantes del metro de Valencia por agredirla, vejarla y proferirle insultos racistas. Al parecer, los vigilantes le pidieron el billete a ella y a su acompañante y como ella no lo encontraba tuvieron el citado enfrentamiento, tras el cual, el billete apareció y se lo entregó en presencia de la policía. Los vigilantes también la han denunciado a la mujer por amenazas y ambas denuncias han sido unidas en un mismo proceso judicial que ya sigue su curso.
El incidente se produjo el pasado 19 de enero sobre las siete de la tarde. Las dos mujeres bajaron en la estación Puente de Madera y a la salida fueron abordadas por un revisor y tres vigilantes de seguridad, uno de ellos mujer, que sospechaban que no habían pagado.
Según la denuncia, el revisor les pidió los billetes y la acompañante lo entregó inmediatamente, pero la denunciante no lo encontraba. Entonces uno de los vigilantes le gritó "de malos modos": "Aquí no se vieja gratis" y la cogió de la solapa de la chaqueta, gesto que hizo que la mujer se revolviera y que el vigilante, a su vez, le hiciera "una llave" y le "inmovilizara los brazos", siempre según la denuncia. Al mismo tiempo, la vigilante mujer se lanzó sobre ella y le hizo un arañazo en el cuello.
La agresión terminó cuando el revisor les ordenó que la dejaran, pero la mujer, que en todo momento advirtió que estaba embarazada, les dijo que los iba a denunciar y entonces vinieron los insultos. "Todos los extranjeros sois iguales", "Me he quedado con tu cara" o "Me da igual que me denuncies negra de mierda", fueron algunas de las frases que tuvo que oír.
Finalmente, llegó la policía y puso fin al conflicto. Por cierto, cuando se tranquilizó, la mujer encontró el billete y se lo dio a sus agresores en presencia de los agentes, asegura.
Denuncia de los vigilantes
A la salida del metro, la supuestamente agredida fue al hospital y allí le diagnosticaron erosión en el cuello y esguince cervical, por lo que debe llevar un collarín. Luego fue a poner la denuncia y se encontró con que los vigilantes se le habían adelantado y la habían denunciado a ella por amenazas. Según los vigilantes, las mujeres no quisieron identificarse y trataron de escapar antes de que llegara la policía, todo ello en medio de amenazas de muerte y un intento de agresión.



Josep Villarroya i Navarro
València (l'Horta)
Països Catalans

divendres, 13 de febrer del 2009

David de Vilafranca: no anirà a la presó!

Una interlocutòria de la secció 7a de l’Audiència Provincial de Barcelona, datada de dilluns, ha posat fi a l’amenaça de presó sobre el David de Vilafranca.

La victòria política d’una mobilització immediata

En David va ser detingut la nit de reis. Sobre ell requeia una ordre d’empresonament ordenada per la jutgessa Isabel Gallardo del Jutjat Penal núm. 15 de Barcelona. Una condemna d’any i mig pels disturbis del llunyà 12 d’octubre del 98 amb els antecedents d’insubmís. Una concentració immediata a les portes de la comissaria, i posteriorment a les portes dels jutjats, van fer dubtar la jutgessa de guàrdia de Vilafranca: en David guanyà deu dies… llavors l’allau de solidaritat ha recorregut tot el territori català: concentracions, manifestacions, actes de tota mena… Finalment un recurs al provincial de Barcelona, resolt pel magistrat Enrique Rovira del Canto, famòs per la seva obsessió contra en Franki de Terrassa, no ha pogut fer res més que el que era inevitable: posar fi a l’amenaça de presó contra el David.

L’avís ha estat fet. Sabem prou bé que allò que anomenen “justícia” està farcida de Gallardos i altres personatges que no desaprofiten cap ocasió per mirar de colpejar-nos ben fort.

L’avís ha estat fet. Hem sabut respondre. Hem evitat la presó del David i el més important, amb ell al capdavant, hem demostrat, un cop més, saber encarar la seva imposada “justícia” amb el cap ben alt.

Felicitats a tots i a totes! A la família, a les amistats, al veïnat sencer de Vilafranca!

I continuem el combat, amb en Karim, en Jona, els dos de Manresa, els 13 de Gandia… Que ningú ho dubti, guanyarem!

Alerta Solidària

11 de febrer de 2009